OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Άμεση η επέμβαση δήμου και εθελοντών στην πυρκαγιά στο Θέαλο Μαρκοπούλου

Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΛΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ –
Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη θέση Θέαλος Μαρκοπούλου του Δήμου Ωρωπού.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και Εθελοντικών ομάδων κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο παρότι άρχισε να καίει μέσα στο δάσος. Εκλεισε ο δρόμος Μαρκοπούλου – Σκάλας Ωρωπού στη θέση του οικισμού Θέαλος. Επιχείρησαν ελικόπτερα Ericsson και δύο αεροπλάνα που περιόρισαν τη φωτιά. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν στις τελευταίες εστίες.
Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιάννης Δήμας, ο αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Γιώργος Αρμυριώτης και τα μέλη της Τ.Ε. Μαρκοπούλου, εθελοντές και η ομάδα ΔΙΑΣ που απέκλεισε εγκαίρως το οδικό δίκτυο.
«Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα με την υποστήριξη των Εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου απέτρεψαν ένα σοβαρό περιστατικό. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τους συγχαίρω. Ευχαριστώ επίσης τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και τους πολίτες. Έδρασαν όλοι σαν ομάδα και είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε σε επιφυλακή νύχτα μέρα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice