OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεδρίασε η επιτροπή παρακάρλιων χωρίων- Οι προτάσεις

Ύστερα από πρωτοβουλία των δημάρχων Αθανασίου Νασιακόπουλου του Δήμου Κιλελέρ, Αντωνίου Γκουντάρα του Δήμου Αγιάς και Δημητρίου Νασίκα του Δήμου Ρήγα Φεραίου συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία έχει ως αντικείμενο την ενασχόληση με τα θέματα που αφορούν τις πληγείσες περιοχές από τις δύο θεομηνίες του Σεπτεμβρίου. Την επιτροπή αποτελούν εκπρόσωποι (πρόεδροι κοινοτήτων, γεωπόνοι, αγρότες κ.λπ) των τριών πληγέντων δήμων, Κιλελέρ, Αγιάς και Ρήγα Φεραίου.

Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις των πληγέντων και το χρονικό διάστημα της καταβολής τους το οποίο αφορά σε ένα μεγάλο αριθμό αγροτών και κτηνοτρόφων των οποίων οι καλλιέργειες αλλά και το πάγιο κεφάλαιο (γεωργικά μηχανήματα, λάστιχα άρδευσης, κατεστραμμένα αγροτεμάχια, ποιμνιοστάσια κ.λπ.) επλήγησαν από τη θεομηνία. Επ’ αυτού συζητήθηκε ο τρόπος αποζημίωσης των καλλιεργειών από τον ΕΛ.Γ.Α και του παγίου κεφαλαίου από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αντικείμενο της επιτροπής είναι επίσης ο σχεδιασμός και η κατάθεση προτάσεων που θα αφορούν στο ζήτημα του αδειάσματος του νερού το οποίο καλύπτει τα 180.000 πλημμυρισμένα στρέμματα της ευρύτερης περιοχής. Στόχος είναι, με τις δέουσες ενέργειες, να αδειάσει το νερό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και έως ότου τα πλημμυρισμένα κτήματα γίνουν ξανά καλλιεργήσιμα και παραγωγικά να συνεχίσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για αυτά.

Τέλος, η επιτροπή σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου πρότεινε ενδεικτικές τιμές για τις αποζημιώσεις των καλλιεργειών αλλά και του παγίου κεφαλαίου λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την άποψη των αγροτών για το ύψος των αποζημιώσεων που πρέπει να καταβληθούν.

Τις προτάσεις της επιτροπής θα καταθέσει και θα επιχειρηματολογήσει για αυτές ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και στους Υφυπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών & Μεταφορών κ.κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και Νίκο Ταχιάο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν άμεσα στα γραφεία τους στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αντιπροσωπεία του δήμου Μετεώρων στην αδελφοποιημένη πόλη Σβάμπαχ Γερμανίας

otavoice

Πέντε σημαντικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

otavoice

Ασπρόπυργος: Τελετή μνήμης και τιμής, για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

otavoice

Ιωάννης Ηλίας: «Θαυμάζουμε το σθένος σας και ευχόμαστε καλή επιτυχία»

otavoice

Το Σαρακίνικο της Μήλου ανάμεσα στις 20 καλύτερες του κόσμου!

otavoice