OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αγγελική Πρίντεζη- Σύρος: Μια θητεία πολλά υποσχόμενη ,μια θητεία με πολλές δράσεις

 Ολοκληρώνοντας την θητεία της στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, η Αντιδήμαρχος Αγγελική Πρίντεζη κάνει ένα απολογισμό έργου και εύχεται καλή πορεία σε όλους… 

 

Προσπαθώντας να καταγράψω τις δράσεις, τις συμμετοχές και τα πεπραγμένα μας ειλικρινά μου κάνει εντύπωση ακόμη και σε εμένα ο μεγάλος αριθμός τους μέσα σε 4 μόλις χρόνια.

Αναφερόμενη στη δημοτική ενότητα Ποσειδωνίας, στην οποία ορίστηκα σαν εντεταλμένη, εξ αρχής μαζί με τους εκλεγμένους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ξεκινήσαμε εργασίες από τα μικρά μέχρι τα πιο σημαντικά έργα της αρμοδιότητας μου.

Επαφές και συναντήσεις, που συνεχίστηκαν από τον Δήμαρχο, στο Φοίνικα για αγορά οικοπέδου, με σκοπό την δημιουργία χώρου στάθμευσης ,αθλοπαιδιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων .Στην Ποσειδωνία αξιοποίηση από τον Δήμο του ακινήτου πρώην Αναψυκτήριο ,στεγάζεται ήδη λαογραφική έκθεση με αντικείμενα της γύρω περιοχής και έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης για κοινωνικούς και Πολιτιστικούς σκοπούς, καθώς επίσης και ο καθαρισμός έως ένα σημείο του παρακαμπτήριου δρόμου που ενώνει τις Αγκαθωτές με το χωριό για την αποσυμφόρηση της περιοχής. Στη Βάρη μεριμνήσαμε για την παραχώρηση για μια 5ετια οικοπέδου στο Μέγα Γυαλό για πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον τοπικό Σύλλογο και ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες με το Υπουργείο Πολιτισμού για επαναφορά κινητού μνημείου στη παραλία της Βάρης, υπολείπεται η διαμόρφωση του χώρου από τις υπηρεσίες του Δήμου για επανατοποθέτηση.

Στην Κοινωνική Υπηρεσία συμμετείχαμε σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές, πολέμους ,εχθροπραξίες στη χώρα μας αλλά και στη Συρία και Ουκρανία. Καθιερώσαμε ετήσιες αιμοδοσίες ,κάρτες ευχών για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία μέσω του Win Cancer. Στηρίξαμε ευπαθείς ομάδες (καρκινοπαθείς, αδύναμους συμπολίτες μας, μονογονεϊκές οικογένειες ,κακοποιημένες γυναίκες ,αστέγους) που δεν είχαν τη δυνατότητα ένταξης στα κοινωνικά συστήματα και στην περίοδο του αναγκαστικού εγκλεισμού τους εργαζομένους του επισιτισμού , με βοήθεια από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων του νησιού μας. Δεχθήκαμε και μοιράσαμε δωρεές από συμπολίτες μας, μεγάλες βιοτεχνίες και επιχειρήσεις προς όφελος των συμπολιτών μας και ευαγών ιδρυμάτων.

Φιλοξενήσαμε αστέγους και άστεγες οικογένειες μέχρι να ενταχθούν σε κοινωνική παρέμβαση με την καλύτερη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης. Την περίοδο του εγκλεισμού ενισχύσαμε τον στόλο του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ με αυτοκίνητο προσφορά για όλο το δύσκολο χρονικό διάστημα Υπογράψαμε σύμφωνα συνεργασίας με την Ακαδημία Αθηνών και το νοσοκομείο Σύρου για τη δωρεά βλαστοκυτταρων , με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για την ενημέρωση και εγγραφή νέων δωρητών μυελού των οστών και με τον ΕΟΜ για ενημέρωση δωρεάς οργάνων. Φροντίσαμε να αγοραστεί νέο αυτοκίνητο του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ σε αντικατάσταση κοστοβόρου και επικίνδυνου οχήματος .

Λειτουργήσαμε για πρώτη φορά την Επιτροπή Ισότητας στην οποία συνεχίσαμε τις δράσεις ενημερώσεις ενάντια στη βία και στα δικαιώματα των γυναικών από την κοινωνική υπηρεσία και καταφέραμε να μιλάμε πλέον ανοιχτά για βία ,ισότητα, σεβασμό, λεκτικές και σωματικές κακοποίησης εναντίων των γυναικών.

Από τους πρώτους μήνες του 2019 ξεκίνησε από το ΦΟΔΣΑ του Δήμου μας η ανταποδοτική ανακύκλωση για να επεκταθεί, να καθιερωθεί και να μεγαλώσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια από τη Διεύθυνση καθαριότητας-ανακύκλωσης. Ρούχα- λευκά ειδή ,αποτσίγαρα, ηλεκτρικά (επεκτάθηκαν σ όλο το νησί) χρησιμοποιημένα τηγανέλαια (επεκτάθηκαν σ όλο το νησί), τόνερ, ενάλια και παράκτια απορρίμματα,
ληγμένα φάρμακα, κάποια με ανταποδοτικό πρόσημο και σημαντική περιβαλλοντική συμβολή, γύρισαν πίσω στην τοπική κοινωνία ως επιταγές τροφίμων, αναλωσίμων της μαιευτικής του νοσοκομείου Σύρου, αποπληρωμή σχολικών ειδών, χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά των δομών που στηρίζονται στο νησί μας, μειώνοντας συγχρόνως το απόρριμμα στο κύτταρο του ΧΥΤΑ που πιθανόν θα κατέληγαν κατά πολύ. Ένα ολόκληρο νησί 4 χρόνια ανακύκλωνε ανταποδοτικά και εναλλακτικά δίδοντας στο Δήμο μας Πανελλήνια επιβράβευση .

Από το Γενάρη του 2022 παράλληλα με τις παραπάνω αρμοδιότητες ορίστηκα άμισθη αντιδήμαρχος στη Διεύθυνση Καθαριότητας –Ανακύκλωσης ,Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου. Η πρώτη γυναίκα στο νησί μας σε μια τεράστια διεύθυνση
.
Η πρώτη μέριμνα μου ήταν η στεγανοποίηση των κτηρίων των διοικητικών υπηρεσιών Άνω Σύρου, του αμαξοστασίου και του σφαγείου για την αποφυγή της εισροής των υδάτων στους χώρους των γραφείων. Η έναρξη μετά από πολλά χρόνια των διαδικασιών προσλήψεων έκτακτου προσωπικού με κριτήρια ΑΣΕΠ ,και η υπογραφή σύμβασης για πλύσιμο και απολύμανση των κάδων αποκομιδής, σύμβαση την οποία υπογράψαμε αφού τα ΔΥΟ υπάρχοντα πλυντήρια της διεύθυνσης απαξιώθηκαν από την ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΕΤΩΝ.

Η συμμόρφωση προς τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου (ψυχόμενο κοντέινερ, ζυγιστήριο, 2 συσκευές αναισθητοποιήσεις, κλαρκ μεταφόρτωσης, σύμβαση μεταφοράς ζωικών υποπροϊόντων ΖΥΠ), οδηγίες οι οποίες υπήρχαν από πολλών ετών ενημερώσεις και δεν υλοποιούνταν, με κίνδυνο να κλείσει, το παραδώσαμε πλέον σε σύγχρονη μορφή στην τοπική κοινωνία με πιο σύγχρονα μηχανήματα με σεβασμό στο σφάγιο, στους εργαζομένους, στους τελικούς αποδέκτες και στο περιβάλλον.

Το 2022 τοποθετήθηκαν στο νησί μας από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, 3 συστήματα βυθιζόμενων κάδων αποκομιδής και ανακύκλωσης αλλάζοντας τελείως την εικόνα στα σημεία που βρίσκονται στο λιμάνι της Ερμούπολης και στην πλατεία Μουστακλή (2 ο δημοτικό) κάνοντας ο Δήμος μας ένα μεγάλο βήμα στον εκσυγχρονισμό και στο μέλλον. Το 2023 παραγγελθήκαν δύο ακόμη συστήματα
με ιδία διαθέσιμα για το κέντρο της πόλης και την οδό Α.Παπανδρέου (Λαλακιά) τα οποία θα παραληφθούν την Άνοιξη του 2024.

Καταθέσαμε πρόταση και ενταχθήκαμε με χρηματοδότηση 379.700 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με κύριο σκοπό τον έλεγχο των αδέσποτων γατών ,στη θέση Βούλια.
Μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2022 και 2023 θα ενισχυθεί ο παλαιωμένος στόλος του τμήματος καθαριότητας με 1 απορριμματοφόρο ,1 μικρό συμπιεζόμενο δορυφορικό όχημα , 1 μικρό αυτοκίνητο πλυστικό για ευελιξία σε στενά και δρομάκια και ένα αναβατόριο κάδου για σύγχρονη αποκομιδή στον οικισμό της Ανω Σύρου .

Στο ΣΒΑΑ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ) εντάξαμε ηλεκτρικά οχήματα για αντικατάσταση των μικρών του τμήματος αποκομιδής, δεν έχουμε ακόμη έγκριση.

Παραλάβαμε απορριμματοφόρο από διαδικασίες του 2021 από το Δήμο Αθηνών και επαναφέρουμε σε χρήση από το Δήμο μας αυτοκίνητο –γερανό μεταφοράς γυαλιού από τον ΕΟΑΝ και τον πρώην δημοτικό ΦΟΔΣΑ .
Καταφέραμε μετά από 13 χρόνια και είμαστε στην ολοκλήρωση της άδειας έκδοσης πινακίδων σε φορτηγό-γερανό αγοράς του 2010 ποσού 101.000 ευρώ θεραπεύοντας και δίνοντας λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα ενίσχυσης του στόλου .

Μια θητεία δύσκολη, αλλά δημιουργική και θα σταθώ στις γυναίκες που την βαδίσαμε μαζί. Δυναμικές γυναίκες η καθεμιά άφησε το στίγμα της και έργο που θα την ακολουθεί ,η Αλίκη στον Πολιτισμό, η Ειρήνη στην παιδεία και τη μόρφωση και εγώ με την Κανδιώ σε λεγόμενους ανδροκρατούμενους χώρους στο νησί μας, αποδείξαμε ότι οι ομάδες προχωρούν μα προχωρούν και οι νομάδες .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους συνεργάτες που δημιουργήσαμε μαζί σε όλα τα τμήματα που θήτεψα τα τέσσερα χρόνια ιδιαίτερα στις έκτακτες συνεργασίες στην αρχή με την Ιωάννα Καντερέ και στο τέλος με τον Ανδρεα Μαυράκη.
Η ζωή προχωρά και είμαστε τυχεροί αν μπορούμε να την ακολουθούμε.
Καλή πορεία σ όλους !!!

Αγγελική Πρίντεζη
Αντιδήμαρχος καθαριότητας-ανακύκλωσης-πράσινου-αγροτικής ανάπτυξης
Εντεταλμένη κοινωνικής υπηρεσίας, δημοτικής ενότητας Ποσειδωνίας
Πρόεδρος επιτροπής Ισότητας
Δήμου Σύρου -Ερμούπολης

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Ενισχύονται τα Δημοτικά Ιατρεία με 15 ιατρούς και νοσηλευτές

otavoice

Δ. Σουφλίου: Έναρξη του έργου αποκατάστασης της Γέφυρας Μεσημερίου – Μεγάλου Δερείου

otavoice

Με συνεργασία Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας αποκαθίσταται η Γέφυρα του Μόρνου

otavoice

O δήμος Πύργου στέκεται αρωγός στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές

otavoice

Πόρισμα Εισαγγελίας Βόλου: Δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας

otavoice

Δ.Κορινθίων: Προγραμματική συμφωνία για ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου

otavoice