OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο ΣΕΔΑ καταγγέλλει αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για υπάλληλο

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για υπάλληλο ο οποίος είχε παραπεμφθεί με βαριές κατηγορίες! Η αθωωτική απόφαση προέκυψε χάρη στην πλειοψηφία που διαμορφώθηκε με τις ψήφους (!!!) των τριών εκπροσώπων των εργαζομένων και της Διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, ενάντια στις ψήφους των δύο δικαστών (οι οποίοι μειοψήφησαν).

Μια ακατανόητη, προσβλητική και πολύ περίεργη για όλες τις κακοποιημένες γυναίκες απόφαση, η
οποία προήλθε από μια ανάλογα περίεργη σύνθεση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, συμπληρούμενης με αναπληρωματικά μέλη…

Μια υπόθεση, η οποία αφορά κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος γυναίκας συναδέλφου. Ο εν λόγω υπάλληλος προέβαινε συστηματικά (σύμφωνα με τις καταγγελίες) σε πράξεις σωματικής, ψυχολογικής και ηθικής βίας, ενώ διέρρεε στον εργασιακό χώρο δήθεν «πληροφορίες» για προσωπικές στιγμές και χυδαίες φήμες χωρίς καμία υπόσταση και με απόλυτα εκδικητικό και άνανδρο τρόπο για τη συνάδελφο..

Πέραν της καταγγέλλουσας, η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στηρίχθηκε σε σωρεία (ανήκουστων και εκτός κάθε λογικής ανθρώπινης συμπεριφοράς) δεδομένων, τα οποία στήριξαν με τις μαρτυρίες τους τέσσερεις Διευθυντές του Δήμου και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΑ, με τον πλέον κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο στις καταθέσεις τους.

Είναι όμως σημαντικό να αναφερθεί ότι το πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο απαρτιζόταν από δυο δικαστές, οι όποιοι ζήτησαν την καταδίκη του, δυο αναπληρωματικά μέλη (!!!), εκ των όποιων η μια γυναίκα και ένα τακτικό μέλος. Τα δύο αναπληρωματικά μέλη ήταν που έδωσαν την αθωωτική τους ψήφο, από κοινού με το ένα τακτικό μέλος και σε αντιδιαστολή όπως αναφέρθηκε με τους δύο δικαστικούς, οι οποίοι προφανώς έκριναν με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως αυτά εμφανέστατα παρουσιάστηκαν σε όλα τα στάδια της έως τώρα διαδικασίας.

Ο ΣΕΔΑ θεωρεί απαράδεκτη την αθωωτική ψήφο των δύο (2) εκπροσώπων των εργαζομένων και της μιας (1) εκπροσώπου της Διοίκησης του Δήμου και δηλώνει ότι -με οποιοδήποτε κόστος- δεν πρόκειται να ξεπεράσει τέτοια θέματα.

Για αυτόν τον λόγο κάλεσε ήδη τη Δημοτική Αρχή να προσφύγει στην ΕΑΔ, ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης και την παραπομπή της σε δεύτερο βαθμό.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice