OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΔΕΚΑ: Ποια είναι η αντιπολίτευση στο Δήμο Πύργου- Συνεχίζεται το ”καταστροφικό” έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής

Ενημερωθήκαμε για τις ανακοινώσεις του πρώην δημάρχου(Τ. Αντωνακόπουλου), στις οποίες εμφανίζεται ως ‘Επικεφαλής Της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύργου”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΕΚΑ, Διονύσης Μπέλτσος και επισημαίνει:

Τον Καλούμε άμεσα να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ και να επανέλθει στο δρόμο της αλήθειας με τον οποίο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση. Με βάσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών αλλά επίσης και την θέση του, όπως αυτή αποτυπώνεται κάθε φορά στις συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων, είναι αυτή του <<Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης>>

Η Παράταξη Δέκα αποτελεί την Αντιπολίτευση της Ελάσσονος Μειοψηφίας και δεν θέλει ουδεμία σχέση με την Παράταξη ενός αιρετού ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, όχι μόνο ‘διέλυσαν’ οικονομικά τον Δήμο κατά την προηγούμενη θητεία τους ως διοίκηση, αλλά επιπλέον δεν έπραξαν τα απαραιτήτως αυτονόητα όπως άλλοι Δήμοι ανά την επικράτεια, προκειμένου να βάλουν τον Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης που θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν. Το αντίθετο μάλιστα. Άφησαν τον Δήμο ‘ανοχύρωτο’ σε χρηματοδοτήσεις και σε προγράμματα αλλά και σε βασικές υποδομές καθώς επίσης προχώρησαν σε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων (οι περισσότερες άνευ ουσίας) μετατρέποντας έναν εύρρωστο οικονομικά Δήμο σε προβληματικό.

Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να μας εκφράζει ο συγκεκριμένος κύριος ο οποίος έλαμψε δια της πολιτικής του απουσίας και ανικανότητας σε όλες τις πολιτικές θέσεις που κατείχε και επιχειρεί να αναβαφτιστεί στην κολυμπήθρα στου Σιλωάμ ξεπλένοντας λάθη και αμαρτίες του παρελθόντος και να παρουσιάζεται ως σωτήρας. Δεν έχουμε καμία σχέση με άτομα, που έχουν τέτοιου είδους προσωπικότητα και χαρακτηριστικά . Πέραν του γνωστού σε όλους χαρακτήρα του και όσα ‘αρνητικά’ έκανε στον Δήμο μας,αποτελεί κατά την ταπινή μας άποψη, έναν από τους πολιτικούς παράγοντες που έχουν οδηγήσει τον Νομό μας και τον Δήμο μας, στις τελευταίες θέσεις πανελληνίως. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί το πιο δυνατό ‘χαρτί’ της Δημοτικής Αρχής, η οποία όταν θέλει να αποφύγει καταστάσεις και συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο,του τονίζουν συνέχεια τα πεπραγμένα του, κατά την διάρκεια διοικησής του.

Όσον αφορά την σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως είπαμε με κάθε επισημότητα μεσω ανακοίνωσης μεταξύ της 1ης και 2ης Κυριακής είναι ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Μηδενικός σχεδιασμός, έλλειψη οράματος,απουσία απο τα κέντρα λήψης αποφάσεων, ελλειπής οργάνωση πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων και αδυναμία αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών. Δυστυχώς συνεχίζει το ”καταστροφικό” έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2024, να υπάρχουν Τοπικά Διαμερίσματα που να μην έχουν νερό. Όφειλε η Δημοτική Αρχή, απο τις αρχές της θητείας της να βρεί μια άμεση λύση επί του ζητήματος και να προχωρήσει σε ένα συνολικό σχεδιασμό βάση μελέτης, ώστε να πραγματοποιηθεί το κατάλληλο έργο υποδομής το επόμενο χρονικό διάστημα που να εξασφαλίζει σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου, επαρκής ποσότητα νερού, ανεξαρτήτως εποχής που διανύουμε. Και μόνο που μπαίνουμε στην διαδικασία να ζητάμε τα αυτονόητα, μας λυπεί και δυστυχώς δείχνει η Δημοτική Αρχή δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά την θητεία της.

Επίσης τα όσα γίνονται στο λιμάνι του Κατακόλου, με τις απευθείας αναθέσεις, την προνομιακή αντιμετώπιση που χαίρουν ορισμένοι είς βάρους κάποιων άλλων, καθώς επίσης λαμβάνοντας υπόψην και την εικόνα των εγκατάστασεων , παραπέμπουν σε καταστάσεις που εμφανίζονται σε τριτοκοσμικές χώρες. Οφείλουν οι διοικούντες να αφουγκραστούν τους πολίτες και να προχωρήσουν άμεσα σε διόρθωση των ανωτέρω, γιατί ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ζημειώνεται ο Δήμος μας και οι πολίτες.

Τονίζουμε ότι το Κατάκολο και το λιμάνι του, θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Σε οποιαδήποτε άλλο Δήμο της χώρας, θα είχε αξιοποιηθεί στο έπακρο και θα είχαν πραγματοποιηθεί έργα εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής και την εισροή ξένων κεφαλαίων είς την περιοχή μας. Κάντε ένα σωστό αναπτυξιακό σχεδιασμό, συμβουλευτείτε ανθρώπους που γνωρίζουν αφού εσείς δεν μπορείτε και προχωρήστε άμεσα σε όλες τις ενέργειες και στα απαραίτητα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα πρός το καλύτερο.

Επιπλέον άμεσα θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τα φαινόμενα παραβατικότητας είς το λιμάνι του Κατακόλου και όχι μόνο (και εντός της πόλης του Πύργου) και πάντα σε συνεργασία με την Αστυνομία. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να έχετε διάθεση , πυγμή και σχέδιο.

Τέλος σας τονίζουμε ότι απο την στιγμή που είστε σε θέσεις εξουσίας και ευθύνης, δεν αρκεί μόνο να κατηγορείτε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τα οικονομικά του Δήμου που είναι αδικαιολογήτως σε τραγική κατάσταση. Έχετε υποχρέωση και ύστερα απο όσα καταγγείλαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσετε σε έλεγχο των οικονομικών, σεβόμενοι τα χρήματα των δημοτών. Σε αντίθετη περίπτωση είστε συνυπεύθυνοι. Είσασταν λαλίστατοι πρίν τις εκλογές και μετά χαθήκατε..Το σίγουρο είναι ότι η Παραταξή μας, θα διαφυλάξει την πλήρη νομιμότητα και θα οδηγήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Δυστυχώς για όλους εμάς τους δημότες, που επιλέξαμε να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, στον τόπο μας, η εφτάμηνη πορεία σας, μας αποδεικνύει, ότι δεν έχετε την διάθεση ή την δυνατότητα να πάτε τον Δήμο μας μπροστά, αλλά συνεχίζετε το ίδιο καταστροφικό έργο των προηγούμενων.
Αλλάξτε πορεία,νοοτροπία και σχεδιασμό, γιατί ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλη οπισθοδρόμηση..

Υ.Γ.1: Το να καταγγέλλει αιρετός που μέσα σε ένα χρόνο έδωσε με απευθείας αναθέσεις 1.500.000 ευρώ (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Οικονομικών) και σε περιπτώσεις προσκλήσεων με προσφορές, όλος τυχαίως, οι εκπτώσεις δεν ξεπερνούσαν το 2% (!!!!), πέρα από ειρωνία, αποτελεί πρόκληση για όλους τους δημότες που καθημερινά αγωνίζονται στην δουλειά τους για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Υ.Γ.2: Ακόμα περιμένουμε την live μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να δεί όλος ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει, ποιοί έχουν φέρει τον Δήμο μας σε τέλμα, καθώς επίσης και ποιοί συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πορεία.

Σχετικά Άρθρα

Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων

otavoice

Συνάντηση Κουρέτα-Ανδρουλάκη: Θέλουμε μια Θεσσαλία ανθεκτική, με προοπτική

otavoice

Δ.Κηφισιάς: “Μαγευτική” η μουσικοχορευτική βραδιά «Χοροί & Μουσικές του Κόσμου»

otavoice

Στ. Αγγελούδης: Μήνυμα ενότητας η «Γιορτή της Δημοκρατίας» στη Θεσσαλονίκη

otavoice

Δ.Πατρέων: Στο Μεξικό η αποστολή των Παιδικών Αγώνων Πόλεων

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο δημοτικός στόλος

otavoice