OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στο Δήμο Σουφλίου

Τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ιωάννη Σάββα υποδέχθηκε στην πόλη του Σουφλίου ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Δήμαρχος αναγνώρισε την άριστη έως και σήμερα συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο και προσωπικά με τον Υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και τόνισε την κρισιμότητα και συνάμα αναγκαιότητα λήψης μέτρων στήριξης της περιοχής του Δήμου Σουφλίου και γενικότερα του Κεντρικού Έβρου, ο οποίος τα προηγούμενα έτη δοκιμάστηκε συνεχόμενα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορούν την κατά προτεραιότητα πρόσληψη και όχι μόνο μοριοδότηση των ατόμων που πληρούν τα κριτήρια εντοπιότητας στις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού για την περιοχή μας, καθώς επίσης και στη κατ εξαίρεση δυνατότητα μετακίνησης όσων υπαλλήλων επιθυμούν να έρθουν για εργασία σε Υπηρεσίες που βρίσκονται εντός των ορίων Δήμων που τελούν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης και είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση του συνόλου των υποβαλλόμενων μελετών και προτάσεων σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία για Δήμους υπό καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης είναι ένα σημείο που όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σουφλίου το Υπουργείο οφείλει να εξετάσει σοβαρά.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ο Δήμος Σουφλίου έχει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση με ποσοστό 22% και ως εκ τούτου η πολιτεία οφείλει να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα ανάσχεσης της δημογραφικής μείωσης με μέτρα φοροελάφρυνσης των πολιτών και των υφιστάμενων επιχειρήσεων. Κύρια όμως οφείλουν να εφαρμοστούν στην πράξη τα λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας για ισόρροπη ανάπτυξη και δραστηριοποίηση του ΔΠΘ και με ίδρυση σχολής και στο Σουφλί και συγκεκριμένα της Κτηνιατρικής Σχολής.

Τέλος, αναφορά έγινε στην ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας ενός νέου σύγχρονου Συνοριακού Σημείου Διέλευσης στο ύψος του οικισμού του Σουφλίου, αφενός για αποσυμφόρηση της κίνησης που παρουσιάζεται στα δύο υπάρχοντα συνοριακά σημεία του Νομού (Καστανιές, Κήπους) και αφετέρου της ανάγκης για την διευκόλυνση του εμπορίου με την εφαρμογή ταχύτερων και απρόσκοπτων διαδικασιών.

Ο Υπουργός στάθηκε στο γεγονός πως η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει τεκμηριωμένα τις προτάσεις της και δεσμεύτηκε πως θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες στήριξης της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για Θερινό Κινηματογράφο

otavoice

Ενημέρωση φυτοπροστασίας βαμβακοκαλλιέργειας στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ο Π. Μανούρης στα εγκαίνια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα»

otavoice

«Ιατρική απόβαση» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

otavoice

Δ. Ερέτριας: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το ΚΕΠ, στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου

otavoice

Δ.Κατερίνης: Συνάντηση Ντούμου με τη συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσ/νίκη

otavoice