OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αυτοψία στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, από τον δήμαρχο Ρόδου

Αυτοψία στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, πραγματοποίησε χθες δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης μαζί με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Θωμά Σωτρίλλη και υπηρεσιακά στελέχη.

Αφού διέσχισε όλο τον καταυλισμό και συνομίλησε με τους Ρομά, ο κ. Κολιάδης χαρακτήρισε τις συνθήκες διαβίωσης τραγικές. Δεσμεύθηκε ότι ο δήμος Ρόδου θα ικανοποιήσει το αίτημα τους για τον καθαρισμό του καταυλισμού. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα πρέπει να ενταχθούν οι Ρομά στον κοινωνικό ιστό και ότι θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί ο καταυλισμός στο Καρακόνερο. Τόνισε δε ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί κανένας νέος καταυλισμός, κανένα νέο γκέτο. Τα παιδιά, θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και να ζουν σε πιο ανθρώπινες συνθήκες χωρίς να είναι εκτεθειμένα σε ποντίκια και φίδια.

Όπως ανέφερε ο κ. Κολιάδης, στόχος της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί ποιες είναι οι προθέσεις των Ρομά, τι είναι αυτό που επιθυμούν, έτσι ώστε ο δήμος Ρόδου να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των αναγκαίων λύσεων για τη μετεγκατάστασή τους σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Ανέφερε ότι όλοι οι γονείς δήλωσαν ότι επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Σήμερα επισκέφθηκαν τον κ. Κολιάδη στο δημαρχείο ο Βασιλιάς των Τσιγγάνων Βασίλης Στηροκλέας και ο γιος του Ευριπίδης. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Στηροκλέας δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που δήμαρχος του νησιού, όχι απλά επισκέφθηκε τον καταυλισμό, αλλά που μπήκε στα παραπήγματα και συνομίλησε με τους Ρομά και τα παιδιά, ενδιαφερόμενος για τις συνθήκες διαβίωσης. Είπε επίσης ότι θα καταθέσει στον δήμαρχο τις προτάσεις του για τη μετεγκατάστασή τους από το Καρακόνερο οι οποίες θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή e-rodos.com

Σχετικά Άρθρα

Αύριο, κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών

otavoice

O Τ. Τσιαπλές για τα σοβαρά προβλήματα του ΕΑΚ Λάρισας στο Αλκαζάρ και στη Νεάπολη

otavoice

Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος: Η αλήθεια για την διαρροή στο διυλιστήριο Ερυμάνθου

otavoice

Δ. Ωρωπού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

otavoice

Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης σκηνών από τον Λόφο Φιλοπάππου

otavoice

ΠΣτΕ: 2ο Φεστιβάλ Αστροφυσικής και Παρατήρησης(STELLAR NIGHTS) στην Αλίαρτο

otavoice