OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Νάξου: Ξεκινάει η λειτουργία του υποσταθμού στην Κοινότητα Απειράνθου

Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια οι μικρές νησιωτικές δημοτικές ενότητες του Δήμου μας υπήρξαν οι συχνές αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και οι απροειδοποίητες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αναφέρει ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο Δήμος μας, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του και της υποχρέωσης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, από την αρχή, με εξώδικες επιστολές και παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς και τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, επισήμανε τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζήτησε την επίλυση των δυσλειτουργιών.

Ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) μετά από την σύνταξη σχετικών μελετών διαπίστωσε τα προβλήματα και πρότεινε ως προσφορότερη λύση την εγκατάσταση ρυθμιστών τάσης στην τοποθεσία ΚΑΜΠΙ της Κοινότητας Απειράνθου.

Επειδή ο προτεινόμενος χώρος τοποθέτησης των ρυθμιστών τάσης ανήκει σε ευρύτερη έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου Απειράνθου, αποφάσισε ομόφωνα στις 26 Μαρτίου 2024 την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα προς την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για 20 χρόνια τουλάχιστον, χρήσης χώρου επί δημοτικού ακινήτου στη θέση ΚΑΜΠΙ Κοινότητας Απειράνθου επί του επαρχιακού δρόμου Απειράνθου Μουτσούνας για τη λειτουργία του υποσταθμού.

Ο κ. Λιάνός τονίζει ότι η προσπάθεια παρεμπόδισης της κατασκευής του έργου από ιδιώτες, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο και έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας του παραπάνω υποσταθμού, που θα λύσει το χρονίζον πρόβλημα της σταθερής και ασφαλούς ηλεκτροδότησης του Κουφονησίου και των ευρύτερων ανατολικών παράκτιων περιοχών της Νάξου.

Σχετικά Άρθρα

ΦοΔΣΑ ΝΑ πρός Δήμαρχο Κω: Πόσο αξιοπρεπής είναι κάποιος που χρησιμοποιεί ψεύδη στον δημόσιο λόγο του;

otavoice

Δ. Πετρούπολης: Εντός του 2024 έγιναν 139 περιθάλψεις και 8 υιοθεσίες αδέσποτων

otavoice

Δ. Τρίπολης: «Απόλυτη προτεραιότητα η καθημερινότητα για τη δημοτική μας αρχή»

otavoice

Ξεκινά η εγκατάσταση των 13 πολυκέντρων ανακύκλωσης στον Δήμο Χαλκιδέων

otavoice

Ο δήμρχος Καβάλας επιθεώρησε τις εργασίες εκσυχρονισμού του Βιολογικού του Δάτου

otavoice

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, στο Διοικητήριο της ΠΕ Δράμας

otavoice