OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του οικισμού Πλάκας Κερατέας με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Με τις διατάξεις περί τροποποίησης των ζωνών προστασίας των ορεινών όγκων Λαυρεωτικής (περ. β της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3212/2003 (A΄ 308)), συμπεριλήφθηκε εκ παραδρομής εντός της Ζώνης Α προστασίας ορεινών όγκων Λαυρεωτικής, με την πινακίδα με αριθμό 6478.3, την έκταση που είχε καθοριστεί ως εντός ορίων οικισμού προϋφιστάμενου του 1923, με την από 20.10.1973 έκθεση καθορισμού των ορίων του οικισμού Πλάκας Κερατέας.

Αυτό είχε οδηγήσει σε πολύ μεγάλο αδιέξοδο τους ιδιοκτήτες στον οικισμό Πλάκα Κερατέας μη έκδοση και αναστολή οικοδομικών αδειών, αδειών μικρή κλίμακας και μεταβιβάσεων ακινήτων. Με πολύ επιμονή και κόπο του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και προσωπικά ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς υιοθέτησε την πρόταση επίλυσής του και ενέταξε διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο που βρίσκεται έως 12 Σεπτεμβρίου 2024 στο στάδιο της διαβούλευσης όπου με την προτεινόμενη ρύθμιση, αντικαθίσταται το διάγραμμα 6478.3 της περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.3212/2003 με το ορθό με αριθμό 6478,3, θεωρημένο αρμοδίως.

Συγκεκριμένα στις διατάξεις του άρθρου 66 (Κεφάλαιο Δ) του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων» προβλέπεται ότι «Αντικαθίσταται το διάγραμμα 6478.3 της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 21 ν. 3212/2003 (A΄ 308), ως εμφαίνεται στο Παράρτημα A του παρόντος», το οποίο και επισυνάπτεται.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «Επιλύουμε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα των κατοίκων του οικισμού Πλάκας Κερατέας. Μια αδικία περίπου είκοσι ετών είχε οδηγήσει την τελευταία πενταετία σε πλήρες πάγωμα κάθε δραστηριότητας στον συγκεκριμένο οικισμό. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκη και ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για την συμβολή τους στην επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος των κατοίκων του οικισμού Πλάκα Κερατέας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην Λαυρεωτική.»

Σχετικά Άρθρα

Δ. Παπάγου-Χολαργού: Συγκεντρώνουμε Σχολικά Είδη για τα Παιδιά που χρειάζονται τη Στήριξή μας

otavoice

Το μέλλον της αυτοματοποιημένης κινητικότητας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

otavoice

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

otavoice

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Γαζίου

otavoice

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σύσταση επιστημονικής επιτροπής για την διαχείριση Παγασητικού και Κάρλας

otavoice

Δ.Δέλτα: Εγκαίνια νέας λεωφορειακής γραμμής στη ΒΙΠΕΘ

otavoice