OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Π.Ε. Αν. Αττικής: Ξεκίνησε η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι και την ευρύτερη περιοχή

Σε ειδική εκδήλωση στο Μάτι, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, ξεκίνησε συμβολικά η επίσημη διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι και την ευρύτερη περιοχή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός έδωσε το παρόν μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, δηλώνοντας έμπρακτα ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της όπου χρειαστεί, για την αποκατάσταση της περιοχής. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αυγερινός : «Το Μάτι και η ευρύτερη περιοχή, μπορούν να μετατραπούν σε οικισμούς πρότυπο και να αποτελέσουν την αρχή για τον πολεοδομικό εκσυχρονισμό στην Ελλάδα. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι ζημιές στις κατοικίες και στις υποδομές, να γυρίσουν όλοι στα σπίτια τους και στην κανονικότητα τους και να μην υπάρξει καμία αδικία στους ιδιοκτήτες που έχουν νόμιμα κτίσματα».

Ο κ. Πατούλης στην δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε : «Το προηγούμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020 προχώρησε σε μια ιδιαίτερα καινοτόμα μεθοδολογία ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, βάσει της απώλειας εισοδήματος που είχαν μετά το συμβάν. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της προαναφερθείσας δράσης έχουν λάβει ενίσχυση 400 επιχειρήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ. Εντός του καλοκαιριού θα εκδώσουμε νέα πρόσκληση ύψους περίπου 5 εκ. € για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων με έδρα τους Δήμους που επλήγησαν, προκειμένου να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Προσπαθούμε συντεταγμένα και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία μας, να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας άκουσε τα σχόλια και τον προβληματισμό των κατοίκων για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν με συγκεκριμένες προτάσεις στη βελτίωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ώστε το Μάτι και όλη η πυρόπληκτη περιοχή να μην ξαναβιώσει αντίστοιχες τραγωδίες. «Στόχος μας είναι να μη χαθεί χρόνος για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης. Το οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους του Ματιού, στην Ελλάδα, στη συνείδησή μας», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης συμπληρώνοντας : «Δίνω μεγάλη σημασία και στη σημερινή μας συνάντηση και στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ώστε να έχουμε ένα άρτιο Σχέδιο για το Μάτι που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα ζωή, για μια βιώσιμη πόλη, εδώ που είμαστε σήμερα στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας».

Σχετικά Άρθρα

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ολοκλήρωση μελέτης του επικίνδυνου σημείου Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε ταχείς ρυθμούς, η ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Κινηματογραφικές Βραδιές

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης

otavoice