OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποκάλυψη από ΗΠΑ: Παιχνίδια εις βάρος της Κύπρου στον ΟΗΕ-Παρέμβαση Μενέντεζ

Παιγχίδι εις βάρος της Κύπρου παίζεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με την ανάμειξη Βρετανών και κύκλων του State Department. Βασικό αρνητικό ρόλο στην υπόθεση, παίζει ο Κόλιν Στιούαρτ, ο ειδικός διαπργαματευτής του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο οποίος στην ουσία κινεί τα νήματα.

Όπως αποκλειστικά μεταδίδει από τις ΗΠΑ ο Δημήτρης Φιλιππίδης πηγές από αξιωματούχους που δεν αμφισβητούνται κάνουν λόγο για οργανωμένη προσπάθεια να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στη εξαμηνιαία έκθεση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα ζει κάτω από καθεστώς απομόνωσης.

Αυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα στον Ερντογάν να αναπτύξει το αφήγημα του και να βρει άλλοθι για ενδεχόμενη διχοτόμηση ή προσάρτηση εδαφών.

Ήδη όπως αναφέρει ο κ. Φιλιππίδης έχει ενημερωθεί ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος κάλεσε εσπευσμένα την μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στα Ηνωμένη Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, για εξηγήσεις. Αυτό δείχνει και την σοβαρότητα του θέματος. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο κ. Μενέντεζ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εξέλιξη αυτή και κατέστησε σαφές στην αμερικανίδα διπλωμάτη στον ΟΗΕ ότι δεν πρέπει να υπάρχει αναφορά στο κείμενο περί απομόνωσης (ή άλλη παρεμφερής έκφραση) και επιπλέον θα πρέπει στην εξαμηνιαία αναφορά να συμπεριλαμβάνονται οι τουρκικές κινήσεις στα Βαρώσια.

Σφόδρα ενοχλημένη είναι η ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ και ήδη έχουν κινητοποιηθεί, όπως αναφέρει ο ομογενής δημοσιογράφος του Hellas FM.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice