OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία Uniper αφαιρεί πίστωση 2 δισ. ευρώ

Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία Uniper αφαιρεί πίστωση 2 δισ. ευρώ
Ο ενεργειακός κολοσσός με έδρα το Ντίσελντορφ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου. Έχει αναφέρει προβλήματα ρευστότητας μετά τις κινήσεις της Gazprom να περιορίσει τις προμήθειες στη Γερμανία.

Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου

Ο γερμανικός ενεργειακός γίγαντας Uniper δήλωσε τη Δευτέρα ότι χρησιμοποίησε μια προηγουμένως εγκεκριμένη δημόσια πιστωτική διευκόλυνση εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης φυσικού αερίου.

Η εταιρεία βρίσκεται τώρα σε επαφή με τις τράπεζες και τη γερμανική κυβέρνηση με στόχο τη διασφάλιση της οικονομικής σταθεροποίησης, είπε η Uniper.

Η εταιρεία με έδρα το Ντίσελντορφ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου. Η εταιρεία έχει καταφύγει στην αγορά πιο ακριβού φυσικού αερίου στην αγορά μετά τις κινήσεις της Ρωσίας να περιορίσει τις προμήθειες στη Γερμανία.

Τι είπε η Uniper;
Η Uniper είπε ότι «απέσυρε 2 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πλαίσιο της υπάρχουσας πιστωτικής διευκόλυνσής της» από τον δημόσιο δανειστή KfW και ότι η επιλογή έχει χρησιμοποιηθεί «εξ ολοκλήρου».

Η πιστωτική διευκόλυνση χορηγήθηκε στην Uniper νωρίτερα αυτό το έτος και εφαρμόστηκε “ως αντίδραση στις συνεχιζόμενες διακοπές παροχής ρωσικού φυσικού αερίου”, ανέφερε η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper Klaus-Dieter Maubach δήλωσε στις αρχές Ιουλίου ότι η εταιρεία «δεν μπορεί να αντέξει για πολύ» υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Συμμετείχε η Φινλανδική μητρική Fortum
Οι συνομιλίες για τη διάσωση με τη γερμανική κυβέρνηση έχουν συμμετάσχει στη Φινλανδική μητρική εταιρεία της Uniper, Fortum, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη φινλανδική κυβέρνηση. Την περασμένη εβδομάδα, η Fortum δήλωσε ότι αναγκάστηκε να εξετάσει όλες τις επιλογές για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας.

Το μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Φινλανδίας Τίτι Τουπουράινεν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολιτική που σχετίζεται με κρατικές εταιρείες, επισκέφθηκε το Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες.

Η λειτουργία πυρηνικού εργοστασίου της Fortum στη Σουηδία και τα συμφέροντα σε ρωσικά έργα άνθρακα έχουν πυροδοτήσει διαμάχη μεταξύ των Γερμανών νομοθετών. Ο βουλευτής των Πρασίνων, Anton Hofreiter, υποστήριξε σε σχόλια για την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι οποιαδήποτε διάσωση θα πρέπει να διασφαλίζει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δεν «καταχρώνται».

Πηγή: DW. com (AFP, dpa, Reuters)

Σχετικά Άρθρα

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα

otavoice

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

otavoice

Ουκρανία: Κατάρριψη 14 ρωσικών drones – Το Κίεβο χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους καταγγέλλει η Ρωσία

otavoice

ΕΟΔΥ: Σε καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης η Ηλεία

otavoice