OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεγάλη πυρκαγιά στα Μέγαρα- Βελτίωση, υποχώρησαν οι άνεμοι

Εκτός ελέγχου ήταν η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βένιζα, και απειλεί τόσο τα Μέγαρα όσο και το Αλεποχώρι. Οι πυροσβέστες δίνουν τεράστια μάχη για να οριοθετήσουν τη φωτιά και να σταματήσει να επεκτείνεται. Στο χωριό Ζάχουλη, που εκκενώθηκε νωρίτερα με μήνυμα μέσω του 112, αναφέρονται ζημιές σε σπίτια. Η φωτιά έχει περάσει στον Πευκαινέα Μεγάρων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τα σπίτια του οικισμού.

Στις 18:00 το απόγευμα, ο άνεμος είχε αλλάξει, με αποτέλεσμα οι φλόγες αφενός να πηγαίνουν σε ήδη καμένη έκταση στα Γεράνεια όρη και αφετέρου προς Πευκενέα, που βρίσκονται αγροτικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση φέρεται βελτιωμένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων. Ειδικότερα, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.

Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν εκεί.

Στο μέτωπο συνολικά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 34 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα,  ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Την επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ΕΛΑΣ.

Η φωτιά εξελίσσεται νότια, στον δρόμο προς το Αλεποχώρι, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φορά της και να μην απειληθούν σπίτια εκεί. Στο σημείο έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός Ζάχουλη προς Αλεποχώρι και τα Παπαγιανέϊκα.  Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ νέες εστίες φωτιάς ξεπηδούν συνεχώς, λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ φαίνεται να απειλούνται σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στον Πευκενέα.

Οι φλόγες έφτασαν στην εθνική οδό και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν μάχη δημιουργώντας μία “γραμμή άμυνας”, ώστε να μην περάσει απέναντι και λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμη οδό στο ύψος της συμβολής της με την Ε.Ο. Μεγάρων-Αλεποχωρίου, με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης αναφέρει ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια

otavoice

Αποχώρησε με αιχμές ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

otavoice