OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Έλον Μασκ ακύρωσε την αγορά 44 δισ. δολαρίων του Twitter

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc (TSLA.O) Elon Musk δήλωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τη συμφωνία του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Twitter Inc (TWTR.N) , λέγοντας ότι η εταιρεία κοινωνικών μέσων δεν παρείχε πληροφορίες για ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ υποστήριξε σε μια κανονιστική κατάθεση το βράδυ της Παρασκευής ότι τερματίζει τη συμφωνία επειδή το Twitter ( TWTR ) “παραβιάζει ουσιωδώς πολλαπλές διατάξεις” της αρχικής συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε τον Απρίλιο .

Ο Μασκ έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες ανησυχίες, χωρίς προφανή στοιχεία, ότι υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός bots και λογαριασμών spam στην πλατφόρμα από ό,τι έχει δηλώσει δημόσια το Twitter. Οι αναλυτές εικάζουν ότι οι ανησυχίες μπορεί να είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πρόσχημα για να βγει από μια συμφωνία που μπορεί τώρα να θεωρεί υπερτιμημένη.

Η μετοχή της Twitter υποχώρησε έως και 7% στις ηλεκτρονικές μετά το κλείσιμο της Wall Street. Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε προσφέρει 54,20 δολάρια ανά μετοχή τον Απρίλιο.

Οι όροι της συμφωνίας απαιτούν από τον Μασκ να καταβάλει αμοιβή ύψους 1 δισ. δολαρίων για να καλύψει τη ρήτρα αποχώρησης από τη συμφωνία εξαγοράς.

Το Twitter δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

otavoice