OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σάλος και οργή για την απόφαση Λυγνάδη- “Νομιμοποίηση” παιδεραστίας;

Σάλος και οργή έχει προκληθεί από την πρωτογφανή απόφαση αποφυλάκισης του καταδικασθέντος για παιδεραστία Δημήτρη Λυγνάδη. Το πλυντήριο στην Ελλάδα ξεπλένει όλους τους λεκέδες. Ένοχος αλλά και ελεύθερος.

Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του. Η απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, αλλά και έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Αμέτρητα είναι τα σχόλια κατά της απόφασης αποφυλάκισης που κάνουν λόγο για “νομιμοποίηση” από το παράθυρο της παιδεραστίας, για εκπλήρωση γραμματίων στον Λυγνάδη που ξέρει πολλά, για πολιτική παρέμβαση στη δικαιοσύνη, για επιλεκτική απονομή δικαιούνης και ειδική μεταχείριση σε επώνυμους που διαθέτουν γνωστούς μεγαλοδικηγόρους.

Είναι κοινή πεποίθηση στην κοινωνία πως ο Λυγνάδης δεν θα δει τα σίδερα της φυλακής ξανά… όπως έχει συμβεί και σε άλλες υποθέσεις σκανδάλων(πχ υπόθεση energa).

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, συγκέντρωσε ήδη το ορισθέν ποσό της εγγύησης και γύρω στο μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο και ο επί 17 μήνες προσωρινά κρατούμενος να βγει από τον Κορυδαλλό όπου είχε μεταφερθεί από το κατάστημα κράτησης Τρίπολης τον περασμένο Φεβρουάριο ενόψει της έναρξης της δίκης του για τέσσερις βιασμούς.

Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη αποφάσισε (προς έκπληκη όλων) με πλειοψηφία 4 προς 3 (δείγμα αμφισβήτησης της πρωτοφανούς απόφασης) ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου , δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ποιο μήνυμα περνάμε στην κοινωνία; Αν ήταν αθώος ουδείς θα μιλούσε. Πως όμως ένας ένοχος για μια τόσο ειδεχθή πράξη μπορεί να έχει τέτοια σκανδαλώδη μεταχείριση;

Όπως είπε ο Γκράμσι: «Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων».

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice