OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το Ισραήλ έχει νέο Πρωθυπουργό τον Γιαΐρ Λαπίντ

Ο πρώην Ισραηλινός τηλεοπτικός αστέρας, κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ είναι ο νέος Πρωθυπουργός του Ισραήλ. Ο Λαπίντ είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος της χώρας του, κινείται ιδεολογικά στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και διαδέχεται τον Ν. Μπένεττ, μετά από σχετική συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Λαπίντ γεννήθηκε το 1963 στο Τελ Αβίβ και είναι γιος παλαιού δημοσιογράφου και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης. Ασκεί με ξεχωριστή επιτυχία το επάγγελμα του δημοσιογράφου, αν και προηγουμένως είχε ασχοληθεί και με άλλους τομείς δραστηριότητας. Εργάσθηκε ως ερασιτέχνης πυγμάχος, εξασκήθηκε στις πολεμικές τέχνες και, εν συνεχεία, ασχολήθηκε με τη συγγραφή μυθιστορημάτων και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, που γνώρισαν υψηλή τηλεθέαση.

Ο νέος Πρωθυπουργός δηλώνει ιδεολογικά φιλελεύθερος και τοποθετείται πολιτικά στον κεντρώο χώρο. Του αναγνωρίζονται ηγετικά γνωρίσματα, με κυριότερα να μπορεί να απορροφά τους εκάστοτε πολιτικούς κραδασμούς χωρίς να καταφεύγει σε περιττές πολιτικές εντάσεις και την ικανότητα που έχει να μεταστρέφει μέρος των πολιτικών του αντιπάλων στον κεντρώο χώρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice