OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι υποκλοπές οδήγησαν σε παραίτηση τον Διοικητή της ΕΥΠ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο πρωθυπουργικό περιβάλλον που συνδέονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σύστημα predator. Μετά την “παραίτηση” του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ακολούθησε η “παραίτηση” του Διοικητή της ΕΥΠ.

Ομολογία ενοχής.

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων(;;;;).

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Μεγάλο το πλήγμα για το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μιας και είναι ο επικεφαλής της ΕΥΠ ενώ ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι συγγενικό του πρόσωπο και άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Μπορεί το Μαξίμου να μην συνδέει τις δυο παραιτήσεις αλλά ο χρόνος και ο τρόπος δείχνουν το αντίθετο.

Αλλά τι σημαίνει η έκφραση του Μαξίμου: “νόμιμων επισυνδέσεων”; Από πότε σε μια δημοκρατία θεωρούνται νόμιες οι υποκλοπές πολιτικών προσώπων; Ποίοι άλλοι ήταν στην λίστα; Δικαστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, δημόσιοι λειτουργοί κλπ.

Ποιά είναι η αποστολή της ΕΥΠ; Είναι ή δεν είναι να προασπίζει την εθνική ασφάλεια από εξωτερικούς εχθρούς; Η παραίτηση Κοντολέων είναι μια άμεση αποδοχή της παράνομης δραστηριότητας και θα έπρεπε ήδη η δικαιοσύνη να κινηθεί αυταπάγγελτα για πολύ σοβαρά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ιταλία: Κακοκαιρία με πλημμύρες και πτώση της θερμοκρασίας

otavoice

Σ. Φάμελλος: Ανάγκη για νέα πολιτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι

otavoice

Χ. Δούκας: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα

otavoice

Βελόπουλος: Στο ίδιο έργο θεατές- Κυβέρνηση και ΜΜΕ εναντίον σου λαέ

otavoice

Νέες εκλογές για Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη

otavoice

88η ΔΕΘ- Live η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

otavoice