OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Μακρόν προτρέπει Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις

Η Γαλλία ζητά μια άμβλυνση και την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στο Παρίσι, μετέδωσε το TASS.

«Η κατάσταση στα σύνορα παραμένει πολύ κρίσιμη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Το Παρίσι είναι πεπεισμένο ότι η χρήση βίας δεν μπορεί να είναι λύση για καμία πλευρά και ότι ο διάλογος πρέπει να ξαναρχίσει χωρίς καθυστέρηση», είπε, επισημαίνοντας ότι «όλα τα ζητήματα πρέπει να επιλυθούν μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

«Καλώ την αποκατάσταση της ηρεμίας και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», είπε ο Μακρόν, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε στο Twitter του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν είπε ότι σκοπεύει να συζητήσει «την ενίσχυση της εκεχειρίας για να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση» σε συνάντηση με τον Πασινιάν.

«Θα ανταλλάξουμε επίσης απόψεις για μια σειρά ζητημάτων προκειμένου να κατανοήσουμε πώς η Γαλλία, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις που συμμετέχουν στη διευθέτηση, θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια διαρκή ειρήνη», είπε ο Γάλλος ηγέτης.

“Αναμένουμε επίσης να συζητήσουμε τις δυνατότητες εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας. Αυτό είναι ένα δύσκολο αλλά απαραίτητο θέμα”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα

Ναυάγιο στη Σικελία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας»

otavoice

ΟΗΕ: Πολύ τεταμένη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

otavoice

Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί σε κατολίσθηση στο νησί Πουκέτ

otavoice

Συνάντηση Μακρόν με ηγέτες κομμάτων για να διορίσει νέο πρωθυπουργό

otavoice

TASS: Ουκρανικό drone αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

otavoice

Κάμαλα Χάρις: «Θα γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς»

otavoice