OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι εισβολείς Αζέροι ανακοίνωσαν 71 απώλειες στις επιθέσεις στα σύνορα με την Αρμενία

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι 71 άνδρες των ενόπλων δυνάμεών του σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων αυτή την εβδομάδα στο σύνορο με την Αρμενία.

Η Αρμενία καταγγείλει το  Αζερμπαϊτζάν για την πρόσφατη κλιμάκωση των εχθροπραξιών με ευρείας κλίμακας επιθέσεις στα σύνορα, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν πάνω από 100 αρμένιοι στρατιώτες.

Μετά την εισβολή των Αζέρων το 2020 στο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Δημοκρατία του Αρτσάχ που οδήγησε στο διαμελισμό της με μια εκβιαστική συμφωνία στην οποία “εγγυητές” μπήκαν Ρωσία και Τουρκία , συνεχίζονται οι προκλήσεις από το καθεστώς Αλίεφ με συνεχείς παραβιάσεις και επιθετικές ενέργειες επί αρμενικού εδάφους.

Η επιθετικότητα που παρατηρείται από την πλευρά του Μπακού δεν είναι τυχαία και άσχετη με τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Το Αζερμπαιτζάν που διατηρεί στενές σχέσεις με την Ρωσία και είναι δορυφόρος της Άγκυρας είναι βέβαιο ότι θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επεκτείνει τα σχέδια του για κατοχή αρμενικών εδαφών.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την επιθετικότητα των Αζέρων κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα και καταπάτηση της κυριαρχίας της Αρμενικής Δημοκρατίας. Είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση αυτή θα επηρεάσει όλο το υποσύστημα του Καυκάσου σε συνδυασμό με τον νέο αναθεωρητισμό που αναπτύσσει η Μόσχα και τον ενεργειακό εκβιασμό που ασκεί στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice