OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Politico: Ο Λευκός Οίκος έχει «βαθιά» ανησυχία για την εκλογή της Meloni

 Σύμφωνα με τον Jonathan Lemire, η ομάδα του Μπάιντεν ανησυχεί ότι η Meloni μπορεί να αμφισβητήσει τη δέσμευση της Ιταλίας στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής του γραφείου του Politico του Λευκού Οίκου Τζόναθαν Λεμίρε ισχυρίστηκε ότι η εκλογή της «ακροδεξιάς» Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αντιμετωπίστηκε με «βαθιά, αν και ιδιωτική, ανησυχία στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Ο Lemire έγραψε ότι παρά την αποδοχή της νίκης της Meloni από τον Λευκό Οίκο, θεωρούν τη νίκη της ως μέρος μιας «ανησυχητικής τάσης» «νικών της δεξιάς» στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ιδιαίτερα για το αν η Μελόνι θα «αμφισβητήσει τη δέσμευση της Ιταλίας» να στείλει πόρους στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Στην έκθεσή του τη Δευτέρα, με τίτλο «Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με αγωνία την άνοδο της Μελόνι στην εξουσία, ο Λεμίιρ πρόσθεσε στην ανησυχία που έχουν εκφράσει τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για την εκλογή της Μελόνι, ανησυχία που περιελάμβανε συγκρίσεις της νέας κυβέρνησης με το φασιστικό καθεστώς Μουσολίνι .

Άνοιξε το άρθρο, δηλώνοντας: “Ο σεισμός στην Ιταλία έστειλε δονήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν αισθητοί στον Λευκό Οίκο. Η νίκη της Ιταλίδας ηγέτης της ακροδεξιάς Giorgia Meloni συντάραξε την Ευρώπη, ενισχύοντας τους φόβους για μια νέα μετατόπιση της δεξιάς στην ήπειρο. παλεύει με οικονομικές δυσκολίες και παρακολουθεί νευρικά έναν μαινόμενο πόλεμο στην ανατολική πλευρά του».

Αναφέροντας συγκεκριμένα την ανησυχία του Λευκού Οίκου, πρόσθεσε: «Επίσης, αντιμετωπίστηκε με βαθιά, αν και ιδιωτική, ανησυχία στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Ο Λεμίρε σημείωσε ότι η ομάδα του Μπάιντεν προσπαθεί να φανεί ήρεμη και έχει εκφράσει την προθυμία της να συνεργαστεί με την ιταλική κυβέρνηση υπό τον Μελόνι. Έγραψε, «Ο Λευκός Οίκος έδωσε ένα γενναίο δημόσιο πρόσωπο, σημειώνοντας ότι η νίκη του Μελόνι ήταν η θέληση του ιταλικού λαού, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ιταλία θα παραμείνει σταθερός εταίρος με τη Δύση».

Επικαλέστηκε την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre , η οποία δήλωσε πρόσφατα: «Είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ, όπως γνωρίζετε, εταίρος της G7 και μέλος της ΕΕ, επομένως θα συνεργαστούμε με τη νέα ιταλική κυβέρνηση σε όλο το φάσμα των κοινών παγκόσμιων προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Ουκρανίας καθώς αμύνονται ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας».

Ωστόσο, ο συγγραφέας σημείωσε ότι ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για το πόσο «ακροδεξιά» είναι η Μελόνι, ειδικά καθώς άλλα έθνη στην Ευρώπη εκλέγουν δεξιούς ηγέτες. «Και η νίκη του Ιταλού ηγέτη, η πρώτη για την ακροδεξιά του έθνους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογράμμισε για τον Λευκό Οίκο αυτό που αντιλαμβάνεται ως ανησυχητική τάση για την ήπειρο, η οποία έχει επίσης δει νίκες της δεξιάς στη Σουηδία και την Ουγγαρία και επιδρομές φτιαγμένο σε έθνη όπως η Γαλλία».

Στη συνέχεια, ο Lemire ανέφερε ότι η ανησυχία του Λευκού Οίκου ότι η Ιταλία μπορεί να επανεξετάσει τη δέσμευσή της στη συμμαχία των δυτικών χωρών με την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας , λέγοντας ότι η νίκη της Meloni «χρησιμοποιούσε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της G-7, η οποία στάθηκε ισχυρή αυτό το καλοκαίρι στη σύνοδο κορυφής στη Γερμανία για να υποστηρίξει Ουκρανία εναντίον Ρωσίας».

Πρόσθεσε, «οι βοηθοί του Μπάιντεν ανησυχούν ότι η Μελόνι μπορεί να αρχίσει να αμφισβητεί τη δέσμευση της Ιταλίας, υποστηρίζοντας ότι οι πόροι του έθνους θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό, ιδιαίτερα εάν η Ευρώπη βυθιστεί σε ύφεση αυτόν τον χειμώνα».

Ο Lemire παρατήρησε ότι αυτό θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλα έθνη της G-7 να αμφισβητήσουν τη δέσμευσή τους και στην Ουκρανία.

Αν και η συγγραφέας σημείωσε ότι η Μελόνι έχει “υποσχεθεί ότι έχει μετριάσει τις απόψεις της και έχει πει ότι υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία. Επίσης, έχει εκφράσει λίγη συμπάθεια για τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε αντίθεση με άλλους στον συνασπισμό της, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι”.

Πηγή foxnews.com

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice