OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ-NARA: Δεν έχουν ακόμα όλα τα προεδρικά αρχεία Τραμπ

Τα Εθνικά Αρχεία είπαν στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής ότι ορισμένα προεδρικά αρχεία από την κυβέρνηση Τραμπ παραμένουν εκκρεμή, επικαλούμενη πληροφορίες ότι κάποιο προσωπικό του Λευκού Οίκου χρησιμοποίησε μη επίσημα ηλεκτρονικά συστήματα για να διεξάγει επίσημες εργασίες.

Σε επιστολή της Παρασκευής προς την πρόεδρο της επιτροπής, τη Δημοκρατική της Νέας Υόρκης Carolyn Maloney, την Εθνική Διοίκηση Αρχείων και Αρχείων, ή NARA, ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να λάβει αρχεία από πολλούς πρώην αξιωματούχους και θα συνεχίσει να επιδιώκει την επιστροφή παρόμοιων τύπων Προεδρικά αρχεία από πρώην αξιωματούχους.

Όμως, «αν και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να εδραιωθεί η απόλυτη λογοδοσία, γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε την επιμέλεια όλων όσων θα έπρεπε», είπε η NARA.

Τον περασμένο μήνα, ο Maloney ζήτησε με επιστολή από τη NARA να ζητήσει «προσωπική πιστοποίηση» από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει παραδώσει όλα τα προεδρικά αρχεία που «αφαίρεσε παράνομα» από τον Λευκό Οίκο.

Η επιστολή από τα Αρχεία είναι η τελευταία εξέλιξη στην πολυετή επιδίωξη από τη NARA για την ανάκτηση όλων των αρχείων που ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ.

Η ανταλλαγή απόψεων της NARA με τον Τραμπ και τους συνδέσμους του οδήγησε νωρίτερα αυτό το έτος στην επιστροφή από πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης και δικηγόρους κουτιών και φακέλων γεμάτους αρχεία. Τα ευρήματα της NARA σε μια από αυτές τις συλλογές οδήγησαν σε έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον λάθος χειρισμό απόρρητων αρχείων και μια έρευνα τον Αύγουστο στο Mar-a-Lago, το παραλιακό κλαμπ του Τραμπ στη Φλόριντα.

Πηγή CNN

Σχετικά Άρθρα

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους

otavoice

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία – «Καμπανάκι» για τα αποθέματα νερού στην Αττική

otavoice

Πυρκαγιά στη Βρυσιά Ρόδου – Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης μέρους της Χαν Γιουνίς για να επέμβει

otavoice

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice

Πυρκαγιά στο Συκάμινο Ωρωπού – Βελτιωμένη η κατάσταση, μικρές διάσπαρτες εστίες

otavoice