OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Μαϊμού” φρένο στις τιμές, κατόπιν εορτής- Λίστα φτώχειας και επικοινωνιακής απάτης

Σε επικοινωνιακό σόου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση για να δείξει πως παρεμβαίνει κατά της ακρίβειας στα βασικά είδη διατροφής, βαφτίζοντας την περιβόητη λίστα των 50 αγαθών, ” μάννα εξ ουρανού”.

Όμως ο καταναλωτής ξέρει πως μέσα σε ένα χρόνο έχουν ανατιμηθεί τα βασικά προϊόντα ενός νοικοκυριού μέχρι και 100%, έχει αναστενάξει για να μπορέσει να εξασφαλίσει μια υποτυπώδη διαβίωση, περιορίζοντας ακόμη και τις ποσότητες σε βασικά είδη διατροφής, όπως κρέας, γαλακτοκομικά και ζυμαρικά.

Είναι αποκαλυπτική η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου όπου ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για μείωση τιμών αλλά για συγκράτηση τιμών. Δεν μπορεί το κράτος να δώσει εντολή να μειώσουν οι εταιρίες τις τιμές, είπε.

Την  ίδια ώρα δίνεται η στρεβλή εντύπωση στους καταναλωτές, μέσα σε ένα ρημαγδό προπαγάνδας, ακόμη και από κυβερνητικά χείλη, ότι θα πληρώσουν τα βασικά αγαθά σε επίπεδα 2021.

Λίστα με διατροφικά σκουπίδια

Μέσα στο χρόνο που πέρασε η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμιά απολύτως πολιτική ενέργεια να συγκρατηθούν οι τιμές, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, απεναντίας ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τις αυξήσεις -σαν ντελάλης των εταιριών- πριν καν αυτές αποτυπωθούν στα ράφια.

Την ίδια ώρα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις επενέβησαν δυναμικά μειώνοντας τον φόρο στα βασικά είδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την ίδια ώρα που η Ελλάδα διατηρεί 2-3 φορές υψηλότερο ΦΠΑ. Είναι ενδεικτικό ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαφήμισε την αύξηση των κρατικών εσόδων, μεσούσις της πρωτοφανούς κρίσης, ενώ αρνείται πεισματικά να μειώσει τους φόρους για να μην χαλάσουν οι οικονομικοί δείκτες.

Ένα χρόνο μετά και αφού οι τιμές έχουν χτυπήσει κόκκινο, κάνοντας εφιαλτική μια επίσκεψη στα σούπερ μάρκετ, έρχεται με επικοινωνιακές μεθόδους να δείξει πως το κράτος υπάρχει και παρεμβαίνει υπέρ του καταναλωτή.

Ποια παρέμβαση θα γίνει όταν ήδη οι τιμές είναι σε απαγορευτικά επίπεδα για τους φτωχοποιημένους μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες;  Για ποια μείωση μιλάνε; Θα περιλαμβάνει η λίστα επώνυμα προϊόντα ή θα έχουν διατροφικά σκουπίδια που μοιράζουν σε τριτοκοσμικές χώρες;

Η φέτα που σήμερα πωλείται από 10 έως 13 ευρώ το κιλό, θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2021; Τα μακαρόνια που πωλούνται 1,2-1,3 το πακέτο των 500γρ. θα επιστρέψουν κάτω του 1 ευρώ;  Το νωπό κοτόπουλο που πωλείται 4 ευρώ το κιλό θα επιστρέψει κάτω των 3 ευρώ; Θα είναι μέσα στα 50 προϊόντα επώνυμες ετικέτες τροφίμων;

Ένα χρόνο κρίσης και οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, οι ενεργειακοί όμιλοι, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει ρεκόρ κερδών, μέσα σε ένα περιβάλλον φτωχοποίησης των πολιτών. Η περιβόητη  ανάπτυξη χτυπά την πόρτα της επιχειρηματικής ελίτ.

Όσο για τον μύθο της καταπολέμησης της ανεργίας, το 30% των εργαζομένων έχουν μηνιαίο εισόδημα στα 350 ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όσο για την κοινωνική πολιτική, την είδε η ντροπή και ντράπηκε!

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice