OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ματαρέλα έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι

Η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και νικήτρια των εκλογών, έφτασε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο Κηρινάλιο σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Sergio Mattarella , ο οποίος θα της αναθέσει το έργο του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

 “Η κεντροδεξιά έχει υποδείξει το όνομά μου, έτοιμη να κυβερνήσει τη χώρα” ανέφερε ο Μελόνι και πρόσθεσε «Με τον Πρόεδρο Ματαρέλα συμφωνήσαμε ότι η χώρα πρέπει να λάβει μια κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό».

Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Η συνομιλία τους διήρκεσε μια ώρα και είκοσι λεπτά και η νέα ιταλική κυβέρνηση είναι πλέον γεγονός.

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Μελόνι στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι είκοσι έξι. Οι Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Μελόνι θα ορκιστεί αύριο το πρωί στις 10 τοπική ώρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice