OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τουρκολιβυκά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας- Υπέγραψαν συμφωνία για έρευνες σε ξηρά και θάλασσα

Τουρκολιβυκά παιχνίδια είς βάρος της Ελλάδας. Νέες περιπέτειες προαναγγέλλονται για την χώρα μας από την επίσκεψη που πραγματοποιεί υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία στην Λιβύη, επιβεβαιώνοντας πως το καθεστώς της Τρίπολης παραμένει εξαρτημένο στενά στην Άγκυρα.

Στην ομιλία του μετά τις συναντήσεις με την Λιβυκή πλευρά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε την υπογραφή συμφωνίας για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ τουρκικών και λιβυκών εταιρειών, με φόντο το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που καταργεί μέρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

«Υπογράψαμε δύο μνημόνια συνεργασίας και ελπίζουμε ότι εντός της ημέρας θα υπογράψουμε συμφωνία και για το φυσικό αέριο», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ σημείωσε ότι «όλες οι χώρες της Μεσογείου θα πρέπει να έχουν το ίδιο όφελος».

«Η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που μόλις υπογράψαμε στοχεύει στη συνεργασία με τουρκικές εταιρείες και λιβυκές εταιρείες, για την εξερεύνηση και γεώτρηση, με μια αμοιβαία συνεργασία τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Εργαζόμαστε επίσης για να ξεκινήσει ξανά πτήσεις η ΤΗΥ. Χαιρετίζουμε τα βήματα που έγιναν από τη λιβυκή πλευρά σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα στα αεροδρόμια» συμπλήρωσε.

 

Σχετικά Άρθρα

Νικαράγουα: Εκτός νόμου τέθηκαν 1.500 ΜΚΟ – Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

otavoice

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ με πυραύλους και μη επανδρωμένα, σε ισραηλινά στρατόπεδα

otavoice

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» φονικές επιθέσεις, σε εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων

otavoice

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ

otavoice

Μ. Ανατολή: «Τελευταία ευκαιρία» συνομιλιών, προειδοποιεί ο Μπλίνκεν

otavoice