OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αιματοχυσία από βομβιστή αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη

Μία έκρηξη που έγινε λίγο πριν της 3.30 το μεσημέρι σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, προκάλεσε τον θάνατο έξι και τον  τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Η κρατική τηλεόραση TRT και άλλα ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ.

Η στιγμή της έκρηξης 

 6 νεκροί, 53 τραυματίες ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι απώλειες ανθρώπινων ζωών αυξήθηκαν σε 6 και 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην οδό Istiklal.

Σε δήλωση σχετικά με την έκρηξη, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya ανακοίνωσε ότι 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 38 τραυματίστηκαν. Το RTÜK ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εκπομπής για την έκρηξη στην οδό Istiklal. Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη από το Γραφείο Ερευνών Τρομοκρατών.

 


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε βομβιστή αυτοκτονίας σε περιοχή που υπήρχαν πολλοί πολίτες. Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε μια έκρηξη. Ωστόσο, οι αρχές υπογράμμισαν ότι η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο.

«Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», είπε σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις έχουν γίνει στόχος στο παρελθόν από Κούρδους αυτονομιστές, ισλαμιστές μαχητές και άλλες οργανώσεις. Μην ξεχνάμε πως είμαστε σε μια προεκλογική κρίσιμη περίοδο με μεγάλη ένταση, αντιπαραθέσεις  αλλά και μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης  Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης κάθισε σε παγκάκι για περίπου 45 λεπτά, στη συνέχεια σηκώθηκε, άφησε μια τσάντα και 1 ή 2 λεπτά αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

«Υπάρχουν δύο υποθέσεις. Είτε αυτή η τσάντα είχε εκρηκτικό μηχανισμό, δηλαδή εξερράγη μόνη της, είτε κάποιος την πυροδότησε από μακριά», είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Όλα τα δεδομένα για αυτήν τη γυναίκα εξετάζονται αυτήν τη στιγμή. Το όνομά της δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όλα βρίσκονται υπό εξέταση. Θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια. Για το ποια τρομοκρατική οργάνωση πρόκειται θα καθοριστεί μετά από έρευνα. Κυκλοφορούν πολλές προκλητικές ειδήσεις. Είναι ωφέλιμο για τους πολίτες να μην βασίζονται σε ανυπόστατες ειδήσεις που αποσκοπούν στην παραπλάνηση.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι δράστες αυτού του περιστατικού είναι φυσικά υπόλογοι. Πρόκειται για επίθεση κατά της αξιοπιστίας, της ειρήνης και της ενότητας της Τουρκίας», συμπλήρωσε ο Μποζντάγ.

Σχετικά Άρθρα

Γερουλάνος: Θέλω να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ, που θα νικήσει τη ΝΔ

otavoice

Έκρηξη βίας στα σχολεία: Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο ΕΠΑΛ Λαυρίου – Δύο τραυματίες, 13 προσαγωγές

otavoice

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice