OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκλογές ΗΠΑ: “Το κόκκινο κύμα δεν έφτασε ποτέ”- Άντεξαν οι Δημοκρατικοί

Το “κόκκινο κύμα” που ανέμεναν οι Ρεπουμπλικάνοι στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ δεν ήρθε ποτέ. Ο Δημοκρατικοί κράτησαν δυνάμεις διαψεύδοντας τις προβλέψεις και διεκδικούν επί ίσοις όροις την πλειοψηφία στην Γερουσία, ενώ έχασαν με οριακή πλειοψηφία την Βουλή των Αντιπροσώπων. 

435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 35 έδρες στη Γερουσία και 36 θέσεις κυβερνητών συνιστούν το διακύβευμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, με μεγάλο νικητή της εκλογικής βραδιάς, τον… πληθωρισμό. Ο τελευταίος αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ψήφο των Αμερικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με ποσοστό 32%, ενώ ακολουθούν οι αμβλώσεις με ποσοστό 27% και η εγκληματικότητα με ποσοστό 12%.

Οι κάλπες ξεκίνησαν να κλείνουν σταδιακά από τις 2.30πμ (ώρα Ελλάδας) και τελευταία έκλεισε η πολιτεία της Αλάσκα, στις 8πμ(ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την ροή των αποτελεσμάτων οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν μέχρι τώρα,  την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων,η οποία όμως είχει συρρικνωθεί από το προβάδισμα της νύχτας, ενώ στη Γερουσία υπάρχει ένα εκλογικό θρίλερ με τους Δημοκρατικούς να είναι πολύ κοντά στο στόχο τους και που θα κριθεί οριακά και πιθανά να μην τελειώσει σήμερα.

Η νύχτα εξελίχθηκε καλύτερα από ότι αναμενόταν για τους Δημοκρατικούς, καθώς παραμένουν «ζωντανοί» μείωσαν την διαφορά στην Βουλή και διεκδικούν με ισχυρή πιθανότητα την πλειοψηφία της Γερουσίας.

Συγκεκριμένα οι Ρεπουμπλικανοί κερδίζουν 202 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έναντι 186 εδρών των Δημοκρατικών, με στόχο το μαγικό αριθμό 218. Όπως φαίνεται θα έχουν μια πλειοψηφία περί των 220 εδρών η οποία είναι οριακή, εύθραυστη και προβληματική.

Στη Γερουσία το ντέρμπι είναι αμφίρροπο με 48 έδρες να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί και 49 έδρες οι Δημοκρατικοί. Στις 3 εναπομείναντες πολιτείες οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται τις δυο για να πάρουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, κάτι που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Οι πολιτείες στις οποίες θα κριθεί το αποτέλεσμα είναι το Ουισκόνσιν, η Νεβάδα, η Γεωργία και η Αριζόνα.  Στην Γεωργία εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων, τότε οι δύο υποψήφιοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο εκλογών, που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε τελικό αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση ουδείς διεκδικητής ξεπέρασε το 50% και η Γεωργία οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές με πιθανή ημερομηνία την 6η Δεκεμβρίου. 

 

Επανεκλέχθηκαν οι ομογενείς Γκας Μπιλιράκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας 

Ευχάριστα τα νέα για την ελληνική κοινότητα με την επανεκλογή των δραστήριων για τα εθνικά θέματα βουλευτών Γκας Μπιλιράκη(Φλόριντα), Νικόλ Μαλλιωτάκη (Νέα Υόρκη) με τους Ρεπουμπλικανούς και οι Κρις Πάππας (Νιού Χαμσάιρ), Τζόν Σαρμπάνης(Μέρυλαντ) με τους Δημοκρατικούς.

Ο Γκας Μπιλιράκης με καταγωγή από την Κάλυμνο, θριάμβευσε με ποσοστό άνω του 70%. Μιλώντας στον Hellas FM αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ευχαρίστησε την ομογένεια για την στήριξη και ανέφερε “Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και θα αγωνίζομαι για αυτήν”. Ο κ. Μπιλιράκης τόνισε πως οι ομογενείς βουλευτές είναι μια γροθιά ενωμένοι ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν και θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Δημοκρατικός ομογενής βουλευτής Κρις Παππάς κέρδισε την επανεκλογή στην 1η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Νιού Χάμσαϊρ,  διατηρώντας τη θέση στα χέρια των Δημοκρατικών νικώντας την Καρολάιν Λέβιτ, η οποία εργαζόταν ως βοηθός Τύπου του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κρις Πάππας πρωταγωνίστησε στην κατάθεση της τροπολογίας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία στον εκσυχρονισμό και στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F16.

Σημαντική είδηση η εκλογή στη Βουλή για πρώτη φορά του Ρομπ Μενέντεζ, γιού του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, αλλά και η επανεκλογή του φιλέλληνων, Ρεπουμπλικανού Μάρκ Ρούμπιο στη Φλόριντα και των Δημοκρατικών  Φρανκ Παλόνε (Νιού Τζέρσι) και  Κρις Βαν Χόλεν.

Σφαλιάρα στον Τούρκο Οζ στην Πενσυλβάνια 

Μετά από ένα θρίλερ ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν επικράτησε του τούρκου δρ Μεχμέτ Όζ υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στην Πενσυλβάνια. Σε προσωπικό στοίχημα για τον Τραμπ είχε αναχθεί η εκλογή του στενού συνεργάτη του Ερντογάν και η παρουσία του στο πλευρό του ήταν σκανδαλώδης. Στο 90% των καταμετρημένων ψήφων ο Φέτερμαν προηγείται με 50,2% έναντι 47,4% και το αποτέλεσμα δεν ανατρέπεται.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Νεντ Λαμόντ θα κερδίσει την επανεκλογή του στο Κονέκτικατ και θα νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Μπομπ Στεφανόφσκι. Ο Lamont νίκησε τον Stefanowski το 2018 με μόλις 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Πίτερ Γουέλτς θα είναι ο επόμενος γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Βερμόντ, σύμφωνα με το CNN, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Τζέραλντ Μαλόι για να διατηρήσει την έδρα για δεκαετίες με την αποχώρηση του γερουσιαστή Πατ Λίχι στα χέρια των Δημοκρατικών.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μπούζμαν θα κερδίσει την επανεκλογή στο Αρκάνσας και θα νικήσει τη Δημοκρατική Νάταλι Τζέιμς.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Μαρκ Γκόρντον θα κερδίσει την επανεκλογή στο Ουαϊόμινγκ και θα νικήσει τη Δημοκρατική Τερέζα Λίβινγκστον.

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, μια κορυφαία προσωπικότητα στην πολιτική των Δημοκρατικών, κέρδισε τον Ρεπουμπλικανό αμφισβητία Τζον Ντένις στον αγώνα για την 11η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Καλιφόρνια.

Με τα χρόνια, η Πελόζι, 82 ετών, έχει γίνει ένα από τα πιο εξέχοντα πρόσωπα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ως ομιλήτρια, έχει κερδίσει τη φήμη ως ισχυρή και τρομερή ηγέτιδα στους Δημοκρατικούς της Βουλής που ασκεί σημαντική επιρροή και σφιχτό έλεγχο στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της.

Η Πελόζι υπήρξε επίσης σκληρός αντίπαλος των Ρεπουμπλικανών και ως αποτέλεσμα έχει γίνει μια εξαιρετικά πολωτική προσωπικότητα στην Ουάσιγκτον.

Ο Ρεπουμπλικανός Τζιμ Πίλεν θα κερδίσει την εκλογή κυβερνήτη της Νεμπράσκα και θα νικήσει τη Δημοκρατική Κάρολ Μπλοντ.

Ο Ρεπουμπλικανός Τόμας Κιν Τζούνιορ θα κερδίσει στην 7η Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ και θα νικήσει τον Δημοκρατικό βουλευτή Τομ Μαλινόφσκι.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος κέρδισε την επανεκλογή σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξη του ίδιου και των πολιτικών του, λέγοντας «δεν κερδίσαμε μόνο εκλογές, αλλά ξαναγράψαμε τον πολιτικό χάρτη».

Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης Κρίστι Νόεμ θα κερδίσει την επανεκλογή στη Νότια Ντακότα.

Ο Ρεπουμπλικανός Έρικ Σμιτ θα κερδίσει την κούρσα για τη Γερουσία του Μιζούρι και θα νικήσει τον Δημοκρατικό Τρούντι Μπους Βαλεντάιν. Η έδρα άνοιξε όταν ο γερουσιαστής του GOP Roy Blunt ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Η Δημοκρατική γερουσιαστής Πάτι Μάρεϊ θα κερδίσει την επανεκλογή στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το CNN, και θα νικήσει τη Ρεπουμπλικανή Τίφανι Σμάιλι.

Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ θα κερδίσει την πρώτη της πλήρη θητεία, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Λι Ζέλντιν. Η Χότσουλ αντικατέστησε τον πρώην κυβερνήτη Άντριου Κουόμο μετά από μια σειρά σκανδάλων.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Φιλ Σκοτ ​​θα κερδίσει την επανεκλογή στο Βερμόντ και θα νικήσει τη Δημοκρατική Μπρέντα Σίγκελ.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Kevin Stitt της Οκλαχόμα θα συγκρατήσει μια απροσδόκητα σκληρή πρόκληση από τον Δημοκρατικό Joy Hofmeister, κερδίζοντας την επανεκλογή του στην πολιτεία βαθυκόκκινη, σύμφωνα με το CNN.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Κένεντι θα κερδίσει την επανεκλογή στη Λουιζιάνα. και ο  Ρεπουμπλικανός Andy Ogles θα κερδίσει την έδρα της Βουλής στην 5η Περιφέρεια του Τενεσί.

Η Δημοκρατική βουλευτής Ρασίντα Τλάιμπ θα κερδίσει την επανεκλογή της στη 13η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Μίσιγκαν.

Ο Δημοκρατικός Τζόναθαν Τζάκσον — γιος του ιερέα Τζέσι Τζάκσον και αδερφός του πρώην βουλευτή Τζέσι Τζάκσον Τζούνιορ — θα κερδίσει τον αγώνα της 1ης Περιφέρειας του Κογκρέσου του Ιλινόις.

Η Δημοκρατική Τζένιφερ Γουέξτον θα κερδίσει την υποψηφιότητά της για επανεκλογή στην κούρσα της 10ης περιφέρειας του Κογκρέσου της Βιρτζίνια, σύμφωνα με το CNN

Η Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος Μαρία Ελβίρα Σαλαζάρ θα κερδίσει στην 27η Περιφέρεια της Φλόριντα.

Η Δημοκρατική βουλευτής Κόρι Μπους κερδίζει την υποψηφιότητα για επανεκλογή στην κούρσα του 1ου Κογκρέσου για την Περιφέρεια του Μιζούρι, σύμφωνα με το CNN.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής John Hoeven θα κερδίσει μια τρίτη θητεία στη Βόρεια Ντακότα.

Ο επί τέσσερις θητείες Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν θα κερδίσει την επανεκλογή στο Όρεγκον και θα νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Τζο Ρέι Πέρκινς.

Ο Δημοκρατικός Γουές Μουρ θα εκλεγεί κυβερνήτης του Μέριλαντ, σύμφωνα με το CNN, και θα γίνει ο πρώτος μαύρος που ηγείται της πολιτείας.

Θα νικήσει τον εκπρόσωπο της πολιτείας των Ρεπουμπλικάνων Νταν Κοξ, έναν αρνητή των εκλογών που υποστηρίζεται από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα σε μια σκληροπυρηνική συντηρητική πλατφόρμα.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τζάρεντ Πόλις θα κερδίσει την επανεκλογή του στο Κολοράντο και θα νικήσει τη Ρεπουμπλικανή Χάιντι Γκάναλ.

Ο Πόλις έκανε εκστρατεία σύμφωνα με το αρχείο του, συμπεριλαμβανομένης της θεσμοθέτησης του ολοήμερου νηπιαγωγείου και των προσπαθειών για μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης.

Η Δημοκρατική Alexandria Ocasio-Cortez θα κερδίσει την επανεκλογή της στην 14η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Ocasio-Cortez (AOC) έγινε η νεότερη γυναίκα που εξελέγη ποτέ στο Κογκρέσο το 2018, είναι γνωστό ότι υπερασπίζεται τις ακροαριστερές απόψεις, υποστηρίζει τη νομοθεσία του Green New Deal και υποστηρίζει το κίνημα Defund the Police.

Ο Δημοκρατικός Ντάνιελ Γκόλντμαν κερδίζει τις εκλογές για τη Βουλή των ΗΠΑ στη 10η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης, αναφέρει το Associated Press.

Η Goldman εκπροσώπησε τους Δημοκρατικούς στην πρώτη παραπομπή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Τέξας ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ θα παραμείνει στην έπαυλη του Κυβερνήτη για τρίτη θητεία. Νικά τον υψηλόβαθμο υποψήφιο των Δημοκρατικών Μπέτο Ο’Ρουρκ.

Ο Άμποτ, ο οποίος θεωρείται από κάποιους εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ως πιθανός υποψήφιος για την προεδρία του 2024, επέζησε της κριτικής του Ο’Ρουρκ για τη διαχείριση του κρατικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, την απάντησή του σε μαζικούς πυροβολισμούς, συμπεριλαμβανομένου εκείνου σε ένα δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε, και της αντίθεσής του στα δικαιώματα των αμβλώσεων.

Ο Άντονι Μπράουν θα είναι ο πρώτος μαύρος που εκλέγεται γενικός εισαγγελέας του Μέριλαντ, σύμφωνα με το CNN.

Ο Μπράουν, ο οποίος επί του παρόντος εκπροσωπεί την 5η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Μέριλαντ, έχει παίξει εδώ και καιρό στην πολιτική της πολιτείας, έχοντας επίσης υπηρετήσει ως αντικυβερνήτης της πολιτείας και στην πολιτειακή Βουλή και έθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτης το 2014.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάικλ Μπένετ θα κερδίσει την επανεκλογή του στο Κολοράντο, στα προγράμματα του CNN, αποτρέποντας μια ισχυρή πρόκληση από τον Ρεπουμπλικανό Τζο Ο’ Ντι.

Ο Bennet, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2010, ήταν το φαβορί στην κούρσα, αλλά ο O’Dea, ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας κατασκευαστικής εταιρείας, βρήκε κάποια επιτυχία στο Κολοράντο, αποχωρώντας κατά καιρούς με το δικό του κόμμα, τοποθετώντας μια πιο μετριοπαθή θέση σε μια πολιτεία. που έχει κλίνει προς τους Δημοκρατικούς εδώ και χρόνια.

Η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, Maura Healey, Δημοκρατική, εξελέγη κυβερνήτης του Bay State, σύμφωνα με το CNN, νικώντας τον υποψήφιο GOP Geoff Diehl, έναν πολιτειακό νομοθέτη που είχε υποστηριχθεί από τον πρώην πρόεδρο Donald Trump.

Η Healey θα γίνει η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και η πρώτη λεσβία πολιτειακή στέλεχος στις ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Πίτερ Γουέλτς θα είναι ο επόμενος γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Βερμόντ, σύμφωνα με τα σχέδια του CNN, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Τζέραλντ Μαλόι για να διατηρήσει την έδρα για δεκαετίες με την αποχώρηση του γερουσιαστή Πατ Λίχι στα χέρια των Δημοκρατικών.

Ο Γουέλς θα συμμετάσχει με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, έναν ανεξάρτητο που συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών, εκπροσωπώντας το Βερμόντ στην άνω αίθουσα.

Η Δημοκρατική Σάμερ Λι θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα εκλεγεί στο Κογκρέσο από την Πενσυλβάνια, σύμφωνα με το CNN, κερδίζοντας τις εκλογές στη 12η Περιφέρεια του Κογκρέσου της πολιτείας.

Η Λι, εκπρόσωπος της πολιτείας της περιοχής του Πίτσμπουργκ, θα διαδεχθεί τον συνταξιοδοτούμενο Δημοκρατικό βουλευτή Μάικ Ντόιλ.

Η γερουσιαστής της πολιτείας των Ρεπουμπλικάνων Jen Kiggans θα νικήσει τη Δημοκρατική βουλευτή Elaine Luria στη 2η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Βιρτζίνια, τα έργα του CNN, μια μεγάλη νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους καθώς αγωνίζονται να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής.

Η Λούρια είναι μέλος της επιτροπής της Βουλής που ερευνά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης Κιμ Ρέινολντς θα κερδίσει την επανεκλογή στην Αϊόβα, σύμφωνα το CNN.

Η Ρέινολντς έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Αϊόβα το 2017, όταν ο πρώην κυβερνήτης του GOP Terry Branstad έγινε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Δημοκρατική βουλευτής του Οχάιο Marcy Kaptur κέρδισε την επανεκλογή έναντι του Ρεπουμπλικανού αμφισβητία JR Majewski, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Δημοκρατικός του Οχάιο έθεσε υποψηφιότητα σε μια πλατφόρμα δημιουργίας θέσεων εργασίας και οικονομικά προσιτή στέγαση, τονίζοντας το νομοσχέδιο για τις υποδομές του Προέδρου Μπάιντεν, τη λογοδοσία της Wall Street και τη μεταρρύθμιση της χρηματοδότησης της εκστρατείας για την κατάργηση της απόφασης του δικαστηρίου Citizens United.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ θα διατηρήσει την έδρα του , νικώντας τη Δημοκρατική Στέισι Άμπραμς .

Η αναμέτρηση ήταν μια ρεβάνς της εκλογής κυβερνήτη του 2018 στη Τζόρτζια, όταν η Κεμπ ξεπέρασε στενά την Abrams, πρώην νομοθετική ηγέτη των Δημοκρατικών πολιτειών, υπέρμαχος των δικαιωμάτων ψήφου και ανερχόμενο αστέρι στο κόμμα της.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι κέρδισε την επανεκλογή, σύμφωνα με το CNN. Ο ΜακΚάρθι νίκησε τη μακρόχρονη αμφισβήτηση των Δημοκρατικών Μαρίσα Γουντ στον ενδιάμεσο αγώνα για την 20η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Καλιφόρνια.

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν ξανά την πλειοψηφία της Βουλής, ο ΜακΚάρθι αναμένεται ευρέως να εκλεγεί ως ο επόμενος Πρόεδρος της Βουλής στην έναρξη της νέας συνόδου του Κογκρέσου, κάτι που θα ανυψώσει περαιτέρω τη θέση του ως εξέχοντος ηγέτη στο εθνικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και θα εγκαινιάσει ένα νέο εποχή στην Ουάσιγκτον με τους Ρεπουμπλικάνους να επιδιώκουν την επιθετική εποπτεία της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ως κορυφαίος Ρεπουμπλικανός της Βουλής, ο McCarthy αντιμετωπίζει την πρόκληση να πρέπει να εξισορροπήσει τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες διαφορετικών ιδεολογικών παρατάξεων στο συνέδριο του GOP της Βουλής, που κυμαίνονται από τα ακροδεξιά έως τα πιο μετριοπαθή μέλη που εκπροσωπούν περιφέρειες.

Η Ρεπουμπλικανή Κέιτι Μπριτ θα είναι η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής που θα εκλεγεί στην Αλαμπάμα, σύμφωνα με το CNN , κερδίζοντας μια κούρσα ανοιχτών εδρών για να διαδεχθεί τον συνταξιούχο γερουσιαστή Ρίτσαρντ Σέλμπι.

Δύο γυναίκες έχουν εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Αλαμπάμα στη Γερουσία, αλλά και οι δύο διορίστηκαν για να καλύψουν κενές θέσεις.

Η Britt είναι μόνο ένας από τους προβλεπόμενους νικητές που έγραψαν ιστορία το βράδυ της Τρίτης.

Ο βουλευτής Henry Cuellar, ο μοναχικός Δημοκρατικός της Βουλής των Αντιπροσώπων που έχει καταψηφίσει τα δικαιώματα των αμβλώσεων, θα κερδίσει την επανεκλογή του στην 28η Περιφέρεια του Τέξας, σύμφωνα με το CNN.

Ο Cuellar θα νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αμφισβητία Cassy Garcia, αναστέλλοντας τις προσπάθειες του GOP να σαρώσει μια τριάδα περιοχών στην κοιλάδα του Rio Grande, καθώς το κόμμα κάνει κέρδη μεταξύ των Λατίνων ψηφοφόρων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ, ο οποίος απέρριψε το αίτημα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να «βρει» τις ψήφους που απαιτούνται για να ανατραπεί η ήττα του το 2020 στο Peach State, θα κερδίσει την επανεκλογή του, σύμφωνα με έργα του CNN.

Η απόρριψη του Raffensperger – και ο ρόλος του ως μάρτυρα ενώπιον της επιτροπής της Βουλής που διερευνά την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ – τον έχει κάνει έναν από τους πιο γνωστούς αρχηγούς εκλογών της χώρας.

«Έπρεπε να αντισταθώ σε απίστευτη πίεση», είπε ο Ρεπουμπλικανός, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης υποψηφίων. “Πολλοί άνθρωποι λύγισαν και δίπλωσαν. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω.”

Νίκησε την υποψήφια των Δημοκρατικών, την πολιτειακή βουλευτή Bee Nguyen, ένα ανερχόμενο πολιτικό αστέρι στο κόμμα της. Είχε θέσει την επέκταση της πρόσβασης στο ψηφοδέλτιο στο επίκεντρο της υποψηφιότητάς της και προσπάθησε να γράψει ιστορία με το να γίνει η πρώτη Ασιάτισσα-Αμερικανίδα που εκλέγεται σε πολιτικό γραφείο σε επίπεδο πολιτείας στη Γεωργία.

Οι δύο τους συγκρούστηκαν για την υποστήριξη του SB202 από τον Raffensperger, ενός εκλογικού νομοσχεδίου που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Γεωργίας πέρυσι και επέβαλε μια σειρά από νέους περιορισμούς στην ψηφοφορία, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων απαιτήσεων ταυτότητας για ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και καθιστώντας το έγκλημα τρίτων να δίνουν φαγητό. ή νερό στους ψηφοφόρους που περιμένουν στην ουρά.

Η Κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Michelle Lujan Grisham θα κερδίσει την επανεκλογή του στο New Mexico, σύμφωνα με το CNN, ξεπερνώντας μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο πρόκληση από τον Ρεπουμπλικανό Mark Ronchetti.

Η νίκη της Lujan Grisham την καθιστά την τέταρτη συνεχόμενη κυβερνήτη του Νέου Μεξικού που κερδίζει επανεκλογή και πιθανότατα θα αυξήσει το εθνικό της προφίλ – η Δημοκρατική έλαβε κάποια αντιπροεδρική εκτίμηση από τον πρόεδρο Joe Biden πριν από τις προεδρικές γενικές εκλογές του 2020.

Η Λουτζάν Γκρίσαμ επικέντρωσε την εκστρατεία της στις αμβλώσεις, θεωρώντας την αντίπαλό της ως ακραία στο θέμα που παρακίνησε τις εκστρατείες των Δημοκρατικών σε ολόκληρη τη χώρα. Εθνικοποίησε επίσης την κούρσα — τόσο ο Μπάιντεν όσο και η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις επισκέφτηκαν την πολιτεία τις τελευταίες εβδομάδες της εκστρατείας.

Ο λόγος για αυτό: Οι τέσσερις τελευταίοι υποψήφιοι για την προεδρία των Δημοκρατικών κατείχαν το κράτος, συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες πριν από δύο χρόνια.

Ο Ronchetti, πρώην μετεωρολόγος της τηλεόρασης, προσπάθησε να μετατρέψει τη Lujan Grisham σε avatar για τον έλεγχο των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον και της επιτέθηκε ως πολιτικός καριέρας.

«Μπορούμε να είμαστε ένα κράτος που φροντίζει για εσάς πριν κοιτάξει την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να μας δώσετε μια ευκαιρία να αλλάξουμε», είπε στην τελική συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Αλλά ο Lujan Grisham έπεισε με επιτυχία τους ψηφοφόρους ότι ο Ronchetti δεν ήταν το πρόσωπο που θα μπορούσε να αλλάξει.

«Κακό για τους Νεομεξικανούς, κακό για το Νέο Μεξικό», είπε για τον Ροντσέτι κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η Δημοκρατική γερουσιαστής Μάγκι Χασάν κράτησε τη θέση της στο Νιου Χάμσαϊρ το βράδυ της Τρίτης. Ανέβηκε στη σκηνή στα κεντρικά γραφεία της το βράδυ των εκλογών στο Μάντσεστερ γύρω στις 11:15 μ.μ. ET για να φωνάξουν οι υποστηρικτές της, “ακόμα έξι χρόνια!”

Η Χασάν ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της πριν αναγνωρίσει τον αντίπαλό της, τον Ρεπουμπλικανό Ντον Μπόλντους. Έκλεισε το πλήθος όταν άρχισαν να κοροϊδεύουν με την αναφορά του ονόματος του Bolduc.

«Θέλω να αφιερώσω ένα λεπτό για να ευχαριστήσω τον Don Bolduc για μια σκληρή εκστρατεία και θέλω να ευχαριστήσω τον Don Bolduc για την υπηρεσία του σε αυτή τη χώρα. Έχουμε διαφορές, αλλά μοιραζόμαστε μια αγάπη για αυτή τη χώρα», είπε ο Χασάν, πριν στείλει το μήνυμά της για ενότητα στους ψηφοφόρους του Granite State. «Σας υπόσχομαι, Δημοκρατικούς, Ανεξάρτητους και Ρεπουμπλικάνους – τους ανθρώπους που με ψήφισαν και εκείνους που δεν με ψήφισαν – ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά για να σας υπηρετώ πιστά, να σας ακούω και να συνεργάζομαι μαζί σας για να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε οικογένειες, το κράτος και τη χώρα μας».
Ο Δημοκρατικός Γουάι Νίκελ νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Μπο Χάινς σε μια ανταγωνιστική κούρσα για το Σώμα της Βόρειας Καρολίνας για την 13η Περιφέρεια του Κογκρέσου.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ματ Κάρτραιτ θα διατηρήσει την έδρα του στην 8η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με τα σχέδια του CNN, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό Τζιμ Μπόγκνετ σε δεύτερη συνεχόμενη γενική εκλογή.

Ο Cartwright κέρδισε τον Bognet, έναν πρώην πολιτικό σύμβουλο, μόνο κατά περίπου τρεισήμισι ποσοστιαίες μονάδες το 2020 και θεωρήθηκε αουτσάιντερ για να υπερασπιστεί την έδρα και φέτος. Αλλά το νικηφόρο σερί του σε όλο και πιο κόκκινο χλοοτάπητα παραμένει άθικτο, παρόλο που το ποσοστό των ψήφων του έχει πέσει με την πάροδο των ετών.

Η Δημοκρατική βουλευτής Άντζι Κρεγκ, εν ενεργεία βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων, νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Τάιλερ Κίσνερ στην ανταγωνιστική 2η Περιφέρεια του Κογκρέσου της Μινεσότα.

Η Δημοκρατική Εμίλια Σάικς , βουλευτής για τέσσερις θητείες, κέρδισε τις εκλογές για την 13η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Οχάιο, σύμφωνα με το Associated Press, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό Μάντισον Τζεσιότο Γκίλμπερτ.

Η 13η περιφέρεια ήταν μια από τις πιο ανταγωνιστικές κούρσες του Οίκου στο Οχάιο, με ελαφρώς κλίση προς την εύνοια του Προέδρου Μπάιντεν κατά τις εκλογές του 2020.

Η Σάικς νίκησε τον Μάντισον Γκεσιότο Γκίλμπερτ, δικηγόρο και συντηρητικό σχολιαστή που επικυρώθηκε από τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός Τζος Γκριν θα κερδίσει την κούρσα του κυβερνήτη της Χαβάης, σύμφωνα με το CNN και θα νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Δούκα Αϊόνα. Επίσης η Δημοκρατική βουλευτής Ελίσα Σλότκιν θα κερδίσει στην 7η Περιφέρεια του Μίσιγκαν.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντέρικ Βαν Όρντεν κέρδισε την ανοιχτή έδρα της Βουλής στην 3η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Ουισκόνσιν, αφού κέρδισε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Μπραντ Πφαφ, χτυπώντας το κόκκινο για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.

Η περιοχή του House έμεινε ανοιχτή μετά την αποχώρηση του μακροχρόνιου Δημοκρατικού βουλευτή Ron Kind μετά από 26 χρόνια στο Κογκρέσο.

Ο Van Orden, πρώην Navy SEAL και υποψήφιος που ενέκρινε ο Τραμπ, είχε προηγουμένως αμφισβητήσει τον Kind στην προσπάθειά του για επανεκλογή το 2020, αλλά ο Δημοκρατικός κέρδισε με μικρή διαφορά 3 μονάδων.

Ο Pfaff είναι Γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν και πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Ομπάμα με δεσμούς με την αγροτική κοινότητα στο Ουισκόνσιν.

Ο Βαν Όρντεν δέχθηκε κριτική επειδή ήταν παρών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, όπου οι διαδηλωτές παραβίασαν το κτίριο, το οποίο ο Pfaff έφερε συχνά για να επιτεθεί στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του.

Σχετικά Άρθρα

Oλυμπιακοί Αγώνες: Πάτησε Παρίσι η ελληνική αποστολή (video)

otavoice

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice