OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιχείρηση να κλείσει η “Κιβωτός του Κόσμου”- Διέκοψε την επιχορήγηση ο Σταϊκούρας

Ραγδαίες αλλά και γεμάτες ερωτηματικά  οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η κυβέρνηση με μια πρωτοφανή ενεργοποίηση, υιοθετεί τα όσα καταγγέλονται και είναι για την ώρα αναπόδεικτα και προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες απειλούν ευθέως την βιωσιμότητα της δομής.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στο MEGA ανακοίνωσε ότι με απόφαση του ίδιου αποσύρθηκε η όποια οικονομική ενίσχυση είχε παράσχει το υπουργείο Οικονομικών στη δομή.

«Μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός αλλά βέβαια δεν συνυπολόγισε πως θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία της.

Είναι το δεύτερο κυβερνητικό πλήγμα στην δομή. Χθες η υφυπουργός Εργασία και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου απέσυρε την τροπολογία για την παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου με την ίδια αιτιολογία.

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά με τέτοια προχειρότητα και με εικασίες να επιχειρείται η εξόντωση μιας  κοινωνικής δομής με τεράστιο ανθρωπιστικό έργο. Φαίνεται πως κάποιοι βρήκαν την  ευκαιρία να κάνουν ότι δεν μπόρεσαν πριν λίγους μήνες με το Χαμόγελό του Παιδιού. Όπου τους βολεύει επικαλούνται το τεκμήριο της αθωώτητας.

Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να προστατεύσουν τον καταδικασθέντα για παιδεραστία Λιγνάδη και επί μήνες έκαναν πως δεν ήξεραν. Όπως επί δυο χρόνια ήξεραν τις δουλειές του βουλευτή Πάτση και απλά του έκαναν συστάσεις, σαν να έκανε σχολική κοπάνα.

Θα ζητήσει αλήθεια ο κ. Σταϊκούρας από τον συναγωνιστή του βουλευτή κ. Πάτση να επιστρέψει τα εκατομμύρια ευρώ των απευθείας αναθέσεων;

Έχει σχέση ο πόλεμος κατά της Κιβωτού του Κόσμου, με το νέο πλαίσιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τις ιδιωτικές δομές; Είναι βολικό να σταυρωθεί ο πάτερ Αντώνιος, για να συσκοτιθεί η καθημερινότητα της ακρίβειας, των κοριών και των ανυπέρβλητων κοινωνικών προβλημάτων.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της επίσημης Εκκλησίας η οποία δια του εκπροσώπου της Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών( η περιφέρεια που εκλέγεται ο κ. Σταϊκούρας), “σταυρώνει” τον πατέρα Αντώνιο, τον παρουσιάζει ως ανυπάκουο και τον κατηγορεί ότι δεν τους παρέδωσε την εποπτεία(τα κλειδιά) της δομής. Θα περίμενε κάποιος ευσεβής η Εκκλησία να αγκαλιάσει μια δομή που προσφέρει αγάπη και θαλπωρή σε κατατρεγμένους και δή παιδιά.

Όπως είπε ο Κύριος: «Ουαί εις εσάς, Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί»

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα

otavoice

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

otavoice

Ουκρανία: Κατάρριψη 14 ρωσικών drones – Το Κίεβο χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους καταγγέλλει η Ρωσία

otavoice

ΕΟΔΥ: Σε καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης η Ηλεία

otavoice

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στο Κορδελιό της Σμύρνης

otavoice