OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κούρδοι PKK: Εμείς δεν στοχοποιούμαι αμάχους- Το τουρκικό παρακράτος έχει «σκοτεινά σχέδια»

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων στην Τουρκία, Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

 «Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοποιούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε εξάλλου την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Οι τουρκικές Αρχές έσπευσαν εξαρχής να στοχοποιήσουν  τους Κούρδους αντάρτες ως υπεύθυνους της φονικής έκρηξης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα και να τραυματιστούν περισσότεροι από 80. Αυτό αφήνει πολλά ερωτηματικά, όπως και η ταχύτητα του εντοπισμού της υποτιθέμενης βομβίστριας.

Η ανακοίνωση του PKK υπονοεί πως πίσω από την επίθεση κρύβεται το τουρκικό παρακράτος που ψάχνει ένα άλλοθι για να δικαιολογήσει νέες εγκληματικές επιθέσεις κατά των κουρδικών πληθυσμών.

Οι τουρκικές Αρχές αναγνωρίζουν ως υπεύθυνη για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης, μια Σύρια η οποία συνελήφθη μετά την επίθεση σε διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκαν όπλα.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η φερόμενη ως δράστρια της έκρηξης είναι Συριακής καταγωγής και παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι εκπαιδεύτηκε από Κούρδους αντάρτες και ότι εισήλθε στην Τουρκία από την επαρχία Αφρίν της Συρίας. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των συλλήψεων ανέρχεται συνολικά σε 46 άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η δράστρια να έχει δεσμούς και με το Ισλαμικό Κράτος.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας – Οι ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης 30/7

otavoice

Σύσταση ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

otavoice

Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Θλίψη για τις προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών»

otavoice

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια- Το πύρινο μέτωπο σε Πετριές, Κριεζά και Αλώνια

otavoice

Έχασε το μετάλλλιο για 2 εκατοστά- Πικρία από τον Χρήστου: «Δεν μου λέει τίποτα η 4η θέση»

otavoice

Χρ. Κέλλας: Κρούσμα πανώλης και στη Δυτική Αττική

otavoice