OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το θρίλερ της Γερουσίας πάει Δεκέμβριο- Επαναληπτικές στη Goergia

Δεν θα μάθουμε ποιο κόμμα θα έχει την πλειοψηφία στην Γερουσία πριν την 6η Δεκεμβρίου, όπου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές στην Πολιτεία της Γεωργία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα.

Αυτό συνέβη γιατί κανένας υποψήφιος δεν ξεπέρασε το όριο του 50% των ψηφισάντων, όπως ορίζει ο εκλογικός νόμος της συγκεκριμένης Πολιτείας. Νικητής με καταμετρημένο το 100% των ψηφισάντων, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Raphael Warnock με μόλις 17.491 ψήφους διαφορά από τον Ρεπουμπλικανό Herschel Walker που όμως δεν μπόρεσε να υπερβεί το όριο και να λήξει το θρίλερ του ελέγχου της Γερουσίας.

Αναλυτικά ο Δημοκρατικός Raphael Warnock  έλαβε 1.944.893 ψήφους και 49,2% , ενώ ο Ρεπουμπλικανός Walker έλαβε 1.927.402 ψήφους και 48,7%.

Μέχρι τώρα οι Δημοκρατικοί λαμβάνουν 49 έδρες και οι Ρεπουμπλικάνοι 50 ΄έδρες. Αυτό γιατί οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν Ουισκόνσιν και Νεβάδα, ενώ οι Δημοκρατικοί την Αριζόνα που απέμεναν.

Αν η έδρα της Γεωργίας, πάει τους Δημοκρατικούς θα υπάρχει ισοπαλία και θα υπερισχύσουν οι “μπλέ” με την ψήφο της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις και θα πάρει μια ανάσα ο Λευκός Οίκος. Αν η έδρα πάει στους Ρεπουμπλικανούς τότε αποκτούν πλειοψηφία, κάτι που για τον ελληνισμό δεν είναι επιθυμητό. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αποχώρηση του Μπομπ Μενέντεζ από την Προεδρία της κρίσιμης Επιτροπής Εξωτερικών  Υποθέσεων της Γερουσίας την οποία θα αναλάβει ο Ρεπουμπλικανός Τζον Ρις.

Να θυμίσουμε τον θρίαμβο των ομογενών μας γερουσιαστών και βουλευτών και στις δυο πλευρές, που επανεκλέχθηκαν αποδεικνύοντας πόσο ισχυρό είναι το ελληνικό λόμπυ κάτι που αποτυπώθηκε με την επιβολή των κυρώσεων στην Τουρκία, στους εξοπλσμούς αλλά και στην πανωλεθρία του “δεξιού χεριού” του Ερντογάν στην Πενσυλβάνια, Μεχμέτ Όζ.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice