OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιθέσεις με drones στο Κίεβο – Καταρρίψεις από την ουκρανική αεράμυνα

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι κατέρριψαν πάνω από δώδεκα drones κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής επίθεσης στην πρωτεύουσα του Κιέβου νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Οι δημοσιογράφοι του BBC άκουσαν δυνατές εκρήξεις λίγο μετά τον ήχο της σειρήνας αεροπορικής επιδρομής.

Εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική συνοικία Shevchenkivskyi, καθώς οι αντιαεροπορικές άμυνες κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που λέγεται ότι ήταν ιρανικής κατασκευής.

Η Ρωσία έχει στοχεύσει επανειλημμένα την ουκρανική ενεργειακή υποδομή από τον Οκτώβριο με πυραύλους και drones.

Ωστόσο, ο διαχειριστής του εθνικού ενεργειακού δικτύου Ukrenergo είπε ότι τα πλήγματα της Τετάρτης δεν προκάλεσαν ζημιά σε καμία ενεργειακή εγκατάσταση και χαιρέτισε το “λαμπρό έργο των δυνάμεων αεράμυνας” σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed, τα οποία, όπως είπε, ισοδυναμούν με όλα αυτά που εκτόξευσε η Ρωσία την Τετάρτη.

Η στρατιωτική διοίκηση της πόλης του Κιέβου είπε ότι θραύσμα drone έπληξε ένα διοικητικό κτίριο στο κέντρο της πόλης και τέσσερα κτίρια κατοικιών. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης είπε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα στην απεργία.

Ο κυβερνήτης του Κιέβου Kuleba δήλωσε: “Το σύστημα αεράμυνας λειτουργεί. Είναι σημαντικό τώρα να παραμείνουμε σε καταφύγια και ασφαλή μέρη. Η Ρωσία συνεχίζει τον ενεργειακό τρόμο εναντίον της χώρας μας. Αλλά γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί καθημερινά.”

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice