OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Η φονική χιονοθύελλα σε εικόνες -Στους 64 οι νεκροί

Μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα, η χειρότερη των τελευταίων 60 ετών,  που κατακλύζει μεγάλο μέρος των κεντρικών και ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών έφερε ρεκόρ πτώσης της θερμοκρασίας και σκληρές συνθήκες χιονιού που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 64 άνθρωποι και πολλές περιοχές να βρεθούν σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η καταιγίδα άγγιξε σχεδόν κάθε πολιτεία, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίζουν ακραίες χειμερινές καιρικές συνθήκες και κρύο ανέμου, τις οποίες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αποκαλεί «συμβάν που συμβαίνει μια φορά σε μια γενιά».

Στο Μπάφαλο που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα της πρωτοφανούς χιονοθύελλας, το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1,30 μέτρα. Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες ή θύματα κάτω από το χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα.

«Έχουμε ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και πέθαναν στα αυτοκίνητά τους. Έχουμε ανθρώπους που περπατούσαν κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας και πέθαναν στο δρόμο, πέθαναν σε χιονοστιβάδες», είπε ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Byron W. Brown. «Και έχουμε ανθρώπους που βρέθηκαν που πέθαναν στα σπίτια τους».

 Από το απόγευμα της Τρίτης, οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο Μπάφαλο σε σχέση με ύποπτες λεηλασίες,  σύμφωνα με ένα tweet από το αστυνομικό τμήμα του Μπάφαλο.

«Είναι φρικτό το γεγονός ότι, ενώ οι κάτοικοι της κοινότητάς μας πέθαναν σε αυτή τη θύελλα, οι άνθρωποι λεηλατούν», είπε ο δήμαρχος Μπράουν, αλλά σημείωσε «πρόκειται για μια μειοψηφία ατόμων».

 

 

Σχετικά Άρθρα

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Ελπίδες και εμπόδια για μια συμφωνία

otavoice

Ουκρανία: Πλήρης έλεγχος της πόλης Σούντζα – Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ

otavoice

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice