OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός Εύβοια: Συγκαλείται η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου – Ανησυχούν οι ειδικοί

Ανησυχία στους ειδικούς έχει προκαλέσει η σημερινή σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια, σε συνάρτηση με την αυξημένη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο, συμφωνούν στο γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να πει ακόμη εάν τα 4,9 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός αλλά και πως πρόκειται για μια γνωστή σεισμικά περιοχή η οποία και στο παρελθόν έχει δώσει μεσαίου μεγέθους σεισμούς.

Συγκαλείται η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια το μεσημέρι της Τετάρτης, και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες δράσεις. Είχε προηγηθεί σχετική επικοινωνία του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη.

Επίσης το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει σε επαφή με την δήμαρχο της Χαλκίδας, ώστε να πραγματοποιηθεί συντονιστικό εκεί, στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς και στελέχη του ΟΑΣΠ, ώστε να εξεταστούν τα μέχρι τώρα δεδομένα και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, έπειτα από τον σεισμό. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

Το αντικείμενο της επιτροπής

Το αντικείμενο της επιτροπής είναι η αξιολόγηση των προγνώσεων οι οποίες υποβάλλονται στον οργανισμό καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με τη σεισμικότητα και η πρόταση προς την πολιτεία των ενδεικνυόμενων μέτρων, καθώς και σε περίπτωση σεισμικών διεγέρσεων, η αξιολόγηση των υφιστάμενων δεδομένων για τον προσδιορισμό της εξέλιξης της σεισμικής δράσης και η πρόταση προς την Πολιτεία των ενδεικνυόμενων ενεργειών.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice