OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μολδαβία: Έκλεισε εκτάκτως ο εναέριος χώρος- Φόβοι για ρωσική επέμβαση

Σε προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου της από το απόγευμα της Τρίτης προχώρησε η Μολδαβία, όπως επιβεβαίωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας.  «Αγαπητοί επιβάτες, αυτή την ώρα ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι κλειστός. Αναμένουμε προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις», σημείωσε η Air Moldova στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες μολδαβικών μέσων ενημέρωσης, η κίνηση οφείλεται σε εντοπισμό drone αναγνώρισης στον εναέριο χώρο της χώρας, άγνωστης προέλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη η πρόεδρος της Μολδαβίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξένους δολιοφθορείς (σαμποτέρ) για να ανατρέψει την ηγεσία της χώρας της, να σταματήσει τη διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τη χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος Μάγια Σάντου προέβη στις δηλώσεις αυτές αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του αποκάλυψε σχέδιο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που αποσκοπεί στο να προκαλέσει την «καταστροφή της Μολδαβίας» και μέρες αργότερα παραιτήθηκε η κυβέρνηση της χώρας.

Η ίδια είπε ότι στο σχέδιο αυτό εμπλέκονται πολίτες από τη Ρωσία, το Μαυροβούνιο, τη Λευκορωσία και τη Σερβία που έχουν εισέλθει στην Μολδαβία και προσπαθούν να προκαλέσουν διαμαρτυρίες στην προσπάθεια «να αλλάξουν την νόμιμη κυβέρνηση με μια παράνομη κυβέρνηση που θα ελέγχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

«Οι προσπάθειες του Κρεμλίνου να φέρει τη βία στη Μολδαβία δεν θα πετύχουν. Ο κύριος μας στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών και του κράτους. Ο στόχος μας είναι η δημόσια τάξη στην χώρα», δήλωσε η Σάντου σε συνέντευξη Τύπου. Η Ρωσία αρνήθηκε πέρυσι ότι θέλει να επέμβει στην Μολδαβία αφότου οι αρχές στην Υπερδνειστερία ανακοίνωσαν ότι δέχθηκαν σειρά επιθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice

Μαζική κατάρρευση ψηφιακών συστημάτων στην Αυστραλία

otavoice