OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ποιος σεισμός; Επιμένει η Άγκυρα για τα F16 χωρίς όρους- Ζήτησε παρέμβαση Μπλίνκεν στο Κογκρέσο

Η Τουρκία επιχειρεί με πρόσχημα την καταστροφή από τον φονικό σεισμό να αλλάξει τα δεδομένα και να πάρει πράσινο φως για την αγορά και των εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16 και F-35 χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στα ζητήματα που οδήγησαν στις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Τουρκία αναμένει να λάβει τη στήριξη του αμερικανικού Κογκρέσου ώστε να προχωρήσει μια σχεδιαζόμενη συμφωνία ύψους 20 δισεκ. δολαρίων για μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι συζήτησε το θέμα των F-16 με τον Μπλίνκεν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα ήθελε η αμερικανική κυβέρνηση να στείλει επίσημη ενημέρωση στο Κογκρέσο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Επίσης ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό η Άγκυρα να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 με όρους και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το θέμα μπορεί να διευθετηθεί, αν η αμερικανική κυβέρνηση τηρήσει μια αποφασιστική στάση.

Όσοι πίστεψαν ότι οι αγκαλιές Τσαβούσογλου Δένδια και τα ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην τραγωδία του τουρκικού λαού θα άλλαζαν το κλίμα, μάλλον διαψεύστηκαν και πολύ πιο γρήγορα από τα αναμενόμενα. Η Τουρκία συνεχίζει προσηλωμένη στην πολιτική των εξοπλισμών χωρίς πρωτίστως να αλλάζει συμπεριφορά και το καθεστώς αμφισβήτησης.

Σχετικά Άρθρα

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice

Ο Λευκός Οίκος ανασκευάζει τη δήλωση Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα – Όχι σε νέες εκλογές

otavoice

Κατακραυγή για την αιματηρή εισβολή εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

otavoice

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice