OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τρίκαλα, Τσίπρας σε κτηνοτρόφους και αγρότες – Υπάρχει σχέδιο προστασίας απέναντι στα κοράκια

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψης σε κτηνοτροφική μονάδα, στην Φιλύρα Τρικάλων μίλησε στους κτηνοτρόφους και αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο και επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ σαν βήμα για να απευθυνθεί στο ακροατήριο.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση», είπε χαμογελώντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας ότι οι άνθρωποι του μόχθου βρίσκονται σε απόγνωση. Το σούπερ μάρκετ εφιάλτης, το ρεύμα και η βενζίνη εφιάλτης και οι τράπεζες λαιμητόμος.

Δεν υπάρχει σύγκριση με καμιά άλλη εποχή, ούτε με αυητή των μνημονίων, ιδιαίτερα για τον κόσμο της παραγωγής τους αγρότες τους κτηνοτρόφους το κόστος καθιστά απολύτως ασύμφορο να μένουν οι άνθρωποι στην  ύπαιθρο και να παράγουν.

120.000 οικογένειες στην πατρίδα μας ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Από την τρομακτική αύξηση του κόστους παραγωγής και την χαμηλή τιμή πώλησης, έχουν ξεκινήσει να μειώνουν τα κοπάδια τους για να τα βγάλουν πέρα. Είναι μια αρνητική εξέλιξη όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για την ελληνική οικονομία. Έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές γάλατος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία. ‘

Θέλω από εδώ, στα Τρίκαλα, να κρούσω τους κινδύνους, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο. Η τιμή που παίρνει ο παραγωγός είναι στο 1/4 από την τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής στο ράφι.  Είμαστε η χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης με την μεγαλύτερη αισχροκέρδια, με το πιο ακριβό ρεύμα και βενζίνη, αλλά με το μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Αυτό που συντελείται το τελευταίο χρόνο είναι μια ληστεία. Ακόμη και οι επιδοτήσεις δίνονται για να κρατάνε ψηλά τις τιμές οι πάροχοι ενέργειας, τα δυιλιστήρια και τα σούπερ μάρκετ.

Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν το θέμα των πληστειριασμών και των κατασχέσεων από τα funds και το θέμα των επιδοτήσεων που είναι ασπιρίνη μπροστά στο πρόβλημα. Κινδυνεύουμε να χάσουμε τις περιουσίες μας, είπαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο αναδιανομής πλούτου και περιουσίας από κοράκια που έχουν πλάτες στην σημερινή εξουσία. Ζήτησα να υπάρξει άμεσα αναστολή κάθε πλειστηριασμού αγροτικής γής και επαγγελματικής στέγης. Έχουμε σχέδιο να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη. Υπάρχει σχέδιο προστασίας, είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων στην Καρδίτσα ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice