OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Credit Suisse: Βουτιά 1,5% το ευρώ – Πιέσεις σε στερλίνα και ελβετικό φράγκο

Βουτιά της τάξης του 1,5% εμφανίζει η αξία του ευρώ, καθώς οι επενδυτές «τρομάζουν» από τις εξελίξεις στην Credit Suisse και προσφεύγουν στην ασφαλή αγκαλιά του αμερικανικού δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης υποχωρεί κατά 1,54% το μεσημέρι της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να κατρακυλάει στο 1,0566 δολάριο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του μήνα.

Το sell off στη μετοχή της Credit Suisse, μετά την απροθυμία του βασικού μετόχου, δηλαδή της Saudi National Bank, να «ρίξει» περισσότερα κεφάλαια (αν απαιτηθεί), έχει προκαλέσει μπαράζ αναταράξεων στη Γηραιά Ήπειρο. Οι επενδυτές φοβούνται το ενδεχόμενο κατάρρευσης της εμβληματικής ελβετικής τράπεζας, κάτι το οποίο αναμφίβολα θα συνεπάγεται μια νέα κρίση ρευστότητας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΚΤ

Έπειτα από τον καταιγισμό εξελίξεων σχετικά με την κρίση της Creddit Suisse και τους φόβους για ενδεχόμενη κατάρρευση, με τη σειρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προσπαθεί ννα διασφαλίσει ότι η διαφαινόμενη κρίση δεν θα εξαπλωθεί παρασύροντας και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν επικοινωνήσει ήδη με τα ευρωπαϊκές τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της κεντρικής τράπεζας ώστε να ενημερωθούν για τυχόν οικονομικά ανοίγματά τους στην Credit Suisse. Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η WSJ.

Πηγή newmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice