OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έγκλημα στα Τέμπη: Οργισμένη η νεολαία στους δρόμους- “Δεν είμαστε αριθμοί”

Οργισμένη και αγανακτισμένη η νεολαία σε όλη την Ελλάδα από την ανείπωτη και αδιανότη εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη, που οδήγησε δεκάδες νέα παιδιά στο θάνατο. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, με τους νέους να στέλνουν το δικό τους οργισμένο μήνυμα κατά του συστήματος εξουσίας, που θεωρεί τις ζωές τους , είδος πολυτέλειας.

Δεν είναι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, τώρα διαπιστώνουν πως το κράτος δεν δίνει δεκάρα για τις ζωές τους και τους βλέπει σαν αριθμούς στις σελίδες ενός προϋπολογισμού και στους στόχους μιας οικονομικής ελίτ συμφερόντων.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιούν φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και γονείς στο κέντρο της Λάρισας, με σύνθημα “Στείλε μήνυμα όταν φτάσεις”.

Ξεκίνησαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία και η πορεία κατέληξε  έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Λάρισα.

Την συγκέντρωση διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι  και η  Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας απαιτώντας να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν στην  τραγωδία στα Τέμπη και να αποδοθούν ευθύνες. «Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει όλο αυτό ατιμώρητο» βροντοφώναξαν.

«Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» ήταν δυο από τα συνθήματα που φώναξαν φοιτητές και μαθητές σχολείων στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Δείτε εικόνες από το onlarissa

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice