OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έγκλημα στα Τέμπη: Παραιτήθηκε μετά την κατακραυγή ο Ζηλιασκόπουλος

Μετά το τσουνάμι αντιδράσεων για την προκλητική τοποθέτηση του εμπλεκόμενου πρώην προέδρου και διευθύνων συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, ήρθε η παραίτηση του, η οποία εκθέτει την πολιτική ηγεσία και δείχνει πως υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για το έργο της διερεύνησης των ενόχων και των αιτιών της ανείπωτης τραγωδίας.

Συγκεκριμένα πριν λίγο, την παραίτηση του από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ανακοίνωσε ο καθηγητής Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και στη θέση τοποθετείται ο Χρήστος Πυργίδης καθηγητής σιδηροδρομικής του ΑΠΘ.

Μια παραίτηση που υποδηλώνει πολλά…. για τον τρόπο που οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται τον τρόπο άσκησης εξουσίας και το πως οδηγηθήκαμε στην τραγωδία.

Ο κ Ζηλιασκόπουλος αναφέρει σε δήλωση του: «Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής. Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Αλλάζει κάτι με την αντικατάσταση; Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα, αφού παραμένει μια επιτροπή με την ίδια κατευθυντική γραμμή και φιλοσοφία. Η σύνθεση της θα μπορούσε να είναι για ένα επιστημονικό συνέδριο. Όχι για την διερεύνηση μια τέτοιας τραγωδίας. 

Σχετικά Άρθρα

Πολωνή ευρωβουλευτής στην Φον Ντερ Λάιεν – «Η θέση σου είναι στη φυλακή»

otavoice

Η Γιαέλ Μπραούν – Πιβέ, επανεξεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice