OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έγκλημα στα Τέμπη: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και σε πολλές πόλεις

Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών(οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15-20.000 άτομα)  στην πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών, με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο τρένων που άφησε πίσω της τουλάχιστον 57 νεκρούς.

Σωματεία εργαζομένων, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του Παναγιώτη Μπούρου, μηχανοδηγού της «Hellenic Train», ο οποίος χαιρέτισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που «σπάνε το κυβερνητικό αφήγημα για το «ανθρώπινο λάθος» αναφέροντας: «Χρέος στους νεκρούς μας η θλίψη και η οργή να γίνει ποτάμι και να τους πνίξει».

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και συνδικάτα στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη. Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε  πορεία προς τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Σήψη και μπόχα το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» και «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στη συγκέντρωση.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση  στην οποία συμμετέχουν μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, κοινωνικών φορέων.

Η πορεία ξεκίνησε από το “πέταλο” της Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα καταλήξει στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, μέσω της οδού Αριστοτέλους και της Λεωφόρου Νίκης.

«Οι ζωές μας μετράνε– Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων» αναγράφεται σε ένα από τα πανό που φέρει την υπογραφή της ΕΔΟΘ-Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκη.

«Οι ζωές έχουν αξία», αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι διαδηλωτές και επισημαίνουν ότι άμεσα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα και σε πολιτικά πρόσωπα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα ακολουθήσουν ομιλίες.

Οι κινητοποιήσεις της Κυριακή στις υπόλοιπες πόλεις

  • Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας
  • Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία
  • Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία
  • Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων φοιτητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς της πόλης και μετά από χαιρετισμούς των διοργανωτών, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από  μέλη του παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.
Παράλληλα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice