OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθήνα: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και της Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή το μεσημέρι στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ των Αθηνών, η κεντρική πολιτική εκδήλωση μνήμης για την 108ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.
Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, στη μνήμη 1.500.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915.

Στην Κεντρική εκδήλωση τον εναρκτήριο λόγο εκ μέρους της ΑΕΕΕ εκφώνησε ο κ. Αρμάν Κρικοριάν.
Την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Ελλάδα η κ. Άννα Μκρτσιάν και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας κ. Γερβάντ Μανουκιάν.


Τον “Χορό” του Αρμένιου ποιητή Σιαμαντό απήγγειλε ο ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών κ. Σωτήρης Ρούσσος

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία από τη Λεωφόρο Σταδίου και γύρω από την πλατεία Συντάγματος, έως το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στεφάνια στη μνήμη 1.500.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του 1915 κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., η εκπρόσωπος του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, και η εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Όλα τα νέα μέτρα για αύξηση μισθών, ενίσχυση συνταξιούχων και τρίτεκνων

otavoice

Ιράκ – Ιράν: Σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την υπογραφή 14 μνημονίων κατανόησης

otavoice

Μ. Βρετανία: Απειλείται η βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας

otavoice

Iός του Δυτικού Νείλου: 8 θάνατοι και 22 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

otavoice

Μητσοτάκης: «Μονομερής κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

otavoice

Ιαπωνία: Εννιά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος

otavoice