OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μασσαλία: Από έκρηξη αερίου η κατάρρευση του κτιρίου- Άγνωστος ο αριθμός θυμάτων

Ένα τετραώροφο κτίριο που βρίσκεται στη rue de Tivoli 17 , στο κέντρο της Μασσαλίας, κατέρρευσε τη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή, μετά από έκρηξη και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να υπάρξει εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων που εικάζεται πως έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin είπε ότι «από τέσσερα έως δέκα άτομα βρίσκονται κάτω από τα ερείπια».

«Η δυσκολία είναι ότι η φωτιά βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από τα ερείπια. Δεν γνωρίζουμε ποιος ακριβώς βρισκόταν σε αυτό το κτίριο », λέει ο Gérald Darmanin, τονίζοντας ότι οι αστυνομικές ομάδες εργάζονται αυτή τη στιγμή για να ταυτοποιήσουν τα άτομα που ζουν στο κτίριο. Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να μπορέσουν οι διασώστες να αναζητήσουν στα ερείπια.

. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)

«Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, κανένας από αυτούς δεν έχει τη ζωτική πρόγνωσή του όπως σας μιλάω», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος της Μασσαλίας Benoît Payan. Ωστόσο, φοβάται ότι θα υπάρξουν αρκετά θύματα, «πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό». Ένα έκτο άτομο, «ηλικιωμένο, νοσηλεύτηκε σε κατάσταση σοκ», είπε.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους άνδρες, πρέπει να προστατεύσουμε τους πυροσβέστες, τα σκυλιά δεν μπορούν να επέμβουν» επιμένει ο δήμαρχος της Μασσαλίας Benoît Payan, αναφερόμενος στη φωτιά που εμποδίζει τους πυροσβέστες να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις διάσωσης για να εντοπίσουν  πιθανά θύματα μέσα στα ερείπια. Επίσης ανέφερε ότι 32 κτίρια στην περιοχή έχουν εκκενωθεί προληπτικά. Επίσης χρειάστηκε να φροντίσουν οι υπηρεσίες της πόλης 163 άτομα.

 

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν αυτοκίνητο, αλλά είδαμε το κτίριο να καταρρέει. Υπήρχε μια μεγάλη έκρηξη. μύριζε γκάζι. Δεν ακούσαμε τα συντρίμμια, απλώς μια μεγάλη έκρηξη», λέει μια γυναίκα που είδε την έκρηξη, από τη Λα Προβηγκία.

 

Σχετικά Άρθρα

Όλα τα νέα μέτρα για αύξηση μισθών, ενίσχυση συνταξιούχων και τρίτεκνων

otavoice

Ιράκ – Ιράν: Σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την υπογραφή 14 μνημονίων κατανόησης

otavoice

Μ. Βρετανία: Απειλείται η βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας

otavoice

Iός του Δυτικού Νείλου: 8 θάνατοι και 22 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

otavoice

Μητσοτάκης: «Μονομερής κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

otavoice

Ιαπωνία: Εννιά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος

otavoice