OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Politico: Ελεύθερη με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή, μια από τις βασικές υπόπτες σε μια έρευνα για διαφθορά με μετρητά για επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταβαίνει από τη φυλακή σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της δίκης, επιβεβαίωσε στο POLITICO ο δικηγόρος του βουλευτή της ΕΕ.

Η Καϊλή, ήταν μεταξύ των πρώτων που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι αρχές αποκάλυψαν μια εκτεταμένη έρευνα για το εάν ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Μαρόκου, δωροδοκούσαν βουλευτές της ΕΕ.

Η αποκαλούμενη έρευνα του Qatargate παγίδευσε επίσης τον συνεργάτη τη και σύζυγο της Καιλή, Francesco Giorgi, και αρκετούς άλλους νυν και πρώην νομοθέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ιταλού βουλευτή της ΕΕ Pier Antonio Panzeri – του φερόμενου ως αρχηγού ενός δικτύου δωροδοκίας που συνήψε συμφωνία με Βέλγους ανακριτές τον Ιανουάριο.

Έκτοτε, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με ηλεκτρονική ετικέτα παρακολούθησης, αφήνοντας μόνο την Καϊλή στη φυλακή.

Τώρα, η Καϊλή θα προστεθεί σύντομα, μετά την αποφυλάκισή της σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική ετικέτα παρακολούθησης. Η Ελληνίδα πολιτικός, που κατηγορείται για διαφθορά, επιμένει  στην αθωότητά της σε όλη την ανακριτική διαδικασία.

Πηγή Politico news

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η τηλεμαχία στο ABC για τις προεδρικές εκλογές είχε 57,5 εκατ. τηλεθεατές

otavoice

Μπάιντεν, Τραμπ και Χάρις συναντήθηκαν για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

otavoice

Ερντογάν: Κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία

otavoice

Κίεβο: Προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν και Λάμι

otavoice

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer

otavoice

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Πλατανιά – Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία

otavoice