OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Βόμβα» Τζανερίκου: Η τροπολογία για κόμμα Κασιδιάρη, ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου

“Βόμβα” στο προεκλογικό πολιτικό σκηνικό βάζει ανώτατο στέλεχος του Αρείου Πάγου, αμφισβητώντας ευθέως την νομοθετική παρέμβαση για να τεθεί φραγμός στο κόμμα Κασιδιάρη. 

«Πρωτοφανή» για τα δικαστικά χρονικά χαρακτηρίζει την υπό ψήφιση τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ο πρόεδρος του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος ενώ κάνει λόγο για ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Τζανερίκος μάλιστα κάνει ένα βήμα πιο πέρα και λέει πως η εν λόγω τροπολογία αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζανερίκου

“Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο κατά το άρθρο 23 του προϊσχύσαντος Ν. 1756/1988, όσο και κατά το άρθρο 27 του ήδη ισχύοντος Ν. 4938/2022: «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…» και όχι από το σύνολο των αρεοπαγιτών, που υπηρετούν σ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα τμήματα, αλλά μπορεί να μεταβάλλεται, με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ή σε έκτακτες περιπτώσεις με πράξεις του Προέδρου του ΑΠ, που εγκρίνονται από την ολομέλεια αυτού. Ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι σε περίπτωση ισοψηφίας σε «ολομέλεια» τμήματος με άρτιο αριθμό Δικαστών, αφού οι πολυμελείς συνθέσεις (άρθρο 4 Ν. 1756/1988 και ήδη ισχύοντος 4938/2022) πρέπει να έχουν περιττό αριθμό, θα έπρεπε να εισαχθεί (δίκην σωματείου) ρύθμιση ότι υπερισχύει η γνώμη του Προέδρου του.

Σχετικά Άρθρα

Πούτιν: Επίθεση της Ουκρανίας με δυτικά όπλα σημαίνει πόλεμος με το ΝΑΤΟ

otavoice

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Βλάστη Εορδαίας

otavoice

Μεταναστευτικό: Αναταράξεις από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας

otavoice

Όλα τα νέα μέτρα για αύξηση μισθών, ενίσχυση συνταξιούχων και τρίτεκνων

otavoice

Ιράκ – Ιράν: Σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την υπογραφή 14 μνημονίων κατανόησης

otavoice

Μ. Βρετανία: Απειλείται η βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας

otavoice