OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Μακρόν έβγαλε τεθωρακισμένα και 45.000 αστυνομικούς- Νεκρός διαδηλωτής

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων. Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.

Συνολικά 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γαλλία σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Ταυτόχρονα ο Ζεράλ Νταρμανέν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης εάν τα επεισόδια συνεχιστούν. Όπως εξήγησε οι αρχές αναμένουν να δουν πως θα κυλίσει η σημερινή νύχτα και στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος θα αποφασίσει.

Διακοπή των δρομολογίων λεωφορείων και τραμ σε όλη τη χώρα μετά τις 21:00 ζητά η κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τους νομάρχες, τους περιφερειάρχες, δημόσιες συγκοινωνίες λεωφορεία και τραμ να σταματήσουν τα δρομολογία σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), μετά από τρεις νύχτες ταραχών που προκλήθηκαν από τον θάνατο ενός εφήβου από αστυνομικό, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός τους ζήτησε επίσης να εφαρμόζουν «συστηματικά τις εντολές που απαγορεύουν την πώληση και μεταφορά» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, και άλλων εύφλεκτων και χημικών προϊόντων.

 Νεκρός διαδηλωτής – Έπεσε από ταράτσα κτιρίου

Νεκρός κατέληξε νεαρός άνδρας που πήδηξε από κτήριο προσπαθώντας να αποφύγει τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία, για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού.Ειδικότερα, η τηλεόραση BFM μετέδωσε την Παρασκευή (30/06) ότι ένας νεαρός άνδρας, 21 ετών, που πήδηξε από κτίριο όταν όροφος σούπερ μάρκετ «χτυπήθηκε» κατά τη διάρκεια των ταραχών χθες το βράδυ, πέθανε.

Μεταδίδοντας την δυσάρεστη είδηση, η τηλεόραση BFM επικαλέστηκε πληροφορίες από την εισαγγελία της Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία.

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος – ΗΠΑ: Υπέγραψαν Οδικό Χάρτη Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας

otavoice

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την ΕΕ προτείνει ο Μάριο Ντράγκι

otavoice

H εξειδίκευση των οικονομικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

otavoice

Ρωσία: Δεν αρνείται ότι προμηθεύτηκε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν

otavoice

Ιράν: Στο Ιράκ η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν

otavoice

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στο νότο

otavoice