OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γαλλία: Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του δημάρχου στο L’Haÿ-les-Roses

Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά το σπίτι αιρετού. Στο τέλος μιας εβδομάδας που αμαυρώθηκε από την αστική βία που προκλήθηκε από το θάνατο του νεαρού Nahel, που ετάφη το Σάββατο στη Ναντέρ, «η πορεία έχει διασταυρωθεί με φρίκη», καταγγέλλει ο δήμαρχος του L’Haÿ-les-Roses (Val-de- Marne), στην ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού. Να τι γνωρίζουμε για αυτό που θεωρείται από τις αρχές ως «απόπειρα δολοφονίας».

Τι συνέβη
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, ενώ βρισκόταν στα κτίρια του δημαρχείου, το προσωπικό του σπίτι βρέθηκε στο στόχαστρο ενός βαγονιού που πυρπολήθηκε, ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου που μεταδόθηκε στο Twitter .

«Στη 1:30 π.μ., ενώ βρισκόμουν, όπως για τρεις νύχτες, στο δημαρχείο, άτομα πέταξαν ένα αυτοκίνητο στο σπίτι μου πριν του βάλουν φωτιά για να κάψουν το σπίτι μου», αναφέρει ο δήμαρχος.

Ακόμα χειρότερα, γράφει ο εκλεκτός, έχει πληγεί η οικογένειά του. Στο σπίτι βρίσκονταν η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, είπε. «Προσπαθώντας να τους προστατέψω και να ξεφύγουν από τους επιτιθέμενους, η γυναίκα μου και ένα από τα παιδιά μου τραυματίστηκαν», γράφει ο Βενσάν Ζανμπρούν, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια «άνανδρη απόπειρα δολοφονίας που δεν ειπώθηκε».

Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει ανοίξει η εισαγγελία του Créteil, η οποία ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, στον τόπο του εγκλήματος ανακαλύφθηκε προϊόν επιτάχυνσης.

(Photo by Geoffroy Van der Hasselt / AFP)

«Το όχημα σταμάτησε από έναν χαμηλό τοίχο πριν φτάσει στη βεράντα. Μόνο η πύλη και το οικογενειακό όχημα επηρεάστηκαν», λέει ο Stéphane Hardouin, εισαγγελέας του Créteil, που ήρθε στο σημείο.

Ο δικαστής διευκρινίζει ότι τα παιδιά είναι ηλικίας 5 και 7 ετών και ότι μπόρεσαν να φύγουν από τον πίσω κήπο με τη μητέρα τους. «Στον αγώνα της η γυναίκα τραυμάτισε την κνήμη», θα έπαθε κάταγμα, προσθέτει. «Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, το όχημα εκτοξεύτηκε για να κάψει τη σημαία. Έκτοτε, η επιστημονική αστυνομία έκανε τα ευρήματα και ανακαλύφθηκε ένας επιταχυντής σε ένα μπουκάλι κόλα. Αυτά τα γεγονότα θα συνδεθούν με τις υποβαθμίσεις που έγιναν στο δημαρχείο τις τελευταίες ημέρες», υπενθυμίζει ο εισαγγελέας.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή όπου σημειώθηκε η  επίθεση στο σπίτι του δημάρχου και επανέλαβε την έκκλησή της για να τερματισθεί η «απαράδεκτη» βία.

Σε αντίδραση,  Δήμαρχοι και πολίτες καλούνται να συγκεντρωθούν αύριο, Δευτέρα, μπροστά από τα δημαρχεία των πόλεων σε όλη τη Γαλλία, οι σειρήνες των οποίων θα ηχήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Ιταλία: Κακοκαιρία με πλημμύρες και πτώση της θερμοκρασίας

otavoice

Σ. Φάμελλος: Ανάγκη για νέα πολιτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι

otavoice

Χ. Δούκας: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα

otavoice

Βελόπουλος: Στο ίδιο έργο θεατές- Κυβέρνηση και ΜΜΕ εναντίον σου λαέ

otavoice

Νέες εκλογές για Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη

otavoice

88η ΔΕΘ- Live η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

otavoice