OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Καμίνι» από σήμερα η χώρα – Ποιες περιοχές είναι σε “πορτοκαλί” συναγερμό

Ρεκόρ θερμοκρασιών αναμένεται να καταγράψει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος την ώρα που μαίνονται οι πυρκαγιές στη Δυτική Αττική, τη Ρόδο και σε άλλες περιοχές της χώρας ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσης και νέων πυρκαγιών παραμένει ιδιαίτερα υψηλός προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία.

Ήδη από χθες Πέμπτη ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ από σήμερα Παρασκευή ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμα υψηλότερα με αποκορύφωμα την Κυριακή που αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο στα Ηπειρωτικά θα κυμανθεί στους 42-44 βαθμούς Κελσίου ενώ σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο είναι πιθανό ο υδράργυρος να φτάσει κατά τόπους ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Την ερχόμενη Κυριακή η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη με τη χώρα να «ψήνεται» αφού η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 43-45 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να δείξει ακόμα και 44 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τους ανέμους ωστόσο να ενισχύονται και πάλι, ανεβάζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης και νέων πυρκαγιών.  Ωστόσο, από την Τρίτη ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Παράλληλα, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice