OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια-Ανησυχία για Πάρνηθα

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα στα Δερβενοχώρια όπου επιχειρούν 105 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, έχει επεκταθεί σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων και είναι το δυσκολότερο κομμάτι από τις πυρκαγιές που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες καθώς είναι η μορφολογία του εδάφους τέτοια που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη των δυνάμεων για τον περιορισμό του μετώπου, γιατί είναι παρθένο συμπαγές δάσος και υπάρχει άφθονη κάυσιμη ύλη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται, καθώς η περιοχή γειτονεύει με την Πάρνηθα και πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στο να μην περάσει εκεί, κάτι που θα ήταν τεράστια απειλή για τον Εθνικό Δρυμό.  Το θετικό για την ώρα είναι η φορά των ανέμων που έσπρωχναν τη φωτιά προς την κατεύθυνση της Μάνδρας και της Ελευσίνας και όχι στον αυχένα της Πάρνηθας.

Χαρακτηριστικό της έκτασης της φωτιάς είναι ότι με τη βοήθεια των ανέμων οι καπνοί έχουν φτάσει στην Αθήνα.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται υδροφόρες των ΟΤΑ αλλά και χωματουργικά μηχανήματα.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά ανέφερε πως το νέο μέτωπο στα Δερβενοχώρια είναι ανησυχητικό, καθώς η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Δήμαρχος Τανάγρας: «Δεν απειλούνται κατοικίες»

Η φωτιά καίει πευκοδάσος στην περιοχή Πάνακτο Βοιωτίας και στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τανάγρας αναφέρει πως δεν απειλούνται κατοικίες.

 

Οριοθετήθηκε πριν λίγο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στο Καπαρέλλι της Θήβας. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του περιαστικού δάσους του χωριού, αγροτολιβαδικές εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις μίας κτηνοτροφικής μονάδας. Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντίδραση των κατοίκων του χωριού που επενέβησαν με αγροτικά μηχανήματα ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες βοήθησε να περιορίσουν το μέτωπο και να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice