OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μετά από έξι μέρες έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο στη φλεγόμενη Ρόδο

Έξι ημέρες χρειάστηκαν για να βρουν το δρόμο προς την καιόμενη Ρόδο τα κυβερνητικά στελέχη. Δείγμα της υποτίμησης και της κακής διαχείρησης που οδήγησε σε μια ασύλληπτη τραγωδία ένα νησί κόσμημα μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Αντι να χτυπήσει συναγερμός από την πρώτη ημέρα και να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις, δεδομένου ότι υπήρχαν πάνω από  200.000 ξένοι επισκέπτες στο νησί, η κυβέρνηση δεν έδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, το κέντρο επιχειρήσεων υποτίμησε την πυρκαγιά και την αντιμετώπισε ως ένα συνηθισμένο συμβάν, κάτι που επιβεβαίωσε χθες βράδυ σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Οικολογικά, εθνικά και οικονομικά.

Τελικά μετά από έξι ημέρες έφτασε στην φλεγόμενη Ρόδο κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Απολλώνων, Λαέρμων και Λάρδου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο απαρτίζεται από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Στο νησί βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς.

Το κλιμάκιο βρίσκεται αυτή την ώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο όπου έχουν συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τα νέα δεδομένα για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για σειρά ζητημάτων που αφορούν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως η φιλοξενία τουριστών από τις περιοχές που εκκενώθηκαν σε άλλους χώρους

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice