OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πέθανε η διάσημη ιρλανδέζα Σινέντ Ο’Κόνορ σε ηλικία 56 ετών

sined-oconnor-mak
Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 56 ετών, η διάσημη ιρλανδέζα τραγουδίστρια Σινέντ Ο’Κόνορ.

Είχε κυκλοφορήσει 10 δίσκους και είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή με το «Nothing Compares 2 U».

Το πρώτο άλμπουμ της, «The Lion and the Cobra», κυκλοφόρησε το 1987 και τρία χρόνια αργότερα το «I Do Not Want What I Haven’t Got», το οποίο περιείχε το «Nothing Compares 2 U», μια διασκευή από κομμάτι του Prince.

Δύο χρόνια μετά την παγκόσμια επιτυχία του τραγουδιού, η Ο’Κόνορ προχώρησε στην πιο αμφιλεγόμενη πράξη της καριέρας. Τον Οκτώβριο του 1992 έσκισε σε ζωντανή μετάδοση στο Saturday Night Live  τη φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’, σοκάροντας το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τους Ιρλανδούς.

 

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια αποκλείστηκε ισοβίως από το NBC, ενώ λίγες εβδομάδες μετά την προβολή του SNL αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη σκηνή μιας συναυλίας προς τιμήν του Μπομπ Ντίλαν, μετά από έντονα γιουχαϊσματα.

Εκείνη την εποχή η Κόνορ είχε πει ότι έσκισε τη φωτογραφία για να διαμαρτυρηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Οι νέες αποκαλύψεις της όμως δείχνουν ότι η ιστορία πηγαίνει αρκετά «βαθύτερα».

Από εκείνο το σημείο άρχισε η πτώση και τα σοβαρά ζητήματα στην ψυχική της υγεία. Νοσηλεύτηκε σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα. Πραγματοποίησε αμφιλεγόμενες τηλεοπτικές και διαδικτυακές παρεμβάσεις, στις οποίες κατηγορούσε την οικογένειά της. Εξαφανίστηκε, εκφράστηκαν φόβοι για τη ζωή της και κατέληξε να ζει φτωχικά σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην πατρίδα της, την Ιρλανδία.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice