OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πύρινα μέτωπα σε Λαμία και Τιθορέα-Κάηκαν σπίτια

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Λαμία η οποία έκαψε σπίτια και απειλεί συνοικίες από το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7).

Ειδικότερα, η πρώτη εστία φέρεται να ξεκίνησε από τη συνοικία του Αφανού, στιγμιαία βρέθηκε στο Κάστρο και στη συνέχεια αφού έκαψε σπίτια και αποθήκη, κατευθύνθηκε πίσω από το νεκροταφείο της Ξηριώτισσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα και για την εκκένωση των οικισμών, Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου στον δήμο Δομοκού.

Στην φωτιά βρίσκονται ήδη πυροσβέστες που ενεργούν για την κατάσβεσή της, ενώ ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή κάνει δύσκολη την προσπάθειά τους.

Διακόπτονται με εντολή της Πυροσβεστικής δρομολόγια αμαξοστοιχιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου

Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

H αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και η επιβάτες θα προωθήθηκαν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία. Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα -Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα -Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice